MILAN RISTIĆ OBORIO REKORD STAR 32 GODINE

Last Updated: 15/01/2017Autor

ATLETIKA

Srpski atletičar i najbrži preponaš Milan Ristić, koji se nalazi u Americi, juče je na prvom takmičenju u sezoni oborio državni rekord na 60 metara u dvorani. Ristić je trku na 60m, istrčao za 6.74 sekunde, dok je rekord Aleksandra Popovića iz 1985.godine bio 6.76 sekundi.

“Start je bio dobar i dobro sam se potrkao sa momcima iz moje grupe. Nisam razmisljao o vremenu, trčao sam relaksirano kao prepone. Još uvek sam u jakom treningu i noge su mi teške, tako da već u naredne dve nedelje mogu očekivati ozbiljnije rezultate na 60m prepone, kao i na 60m čisto”, rekao je Ristić.

Pored trke na 60m, on je imao i trku na 60m prepone koju je istrčao za 7.78 sekundi, dok je njegov državni rekord u ovoj disciplini 7.69s.

“Ovo je prvi put da sam ove sezone trčao 107cm prepone, do sada smo samo radili na 99cm. Nismo imali blokove u toku zagrevanja pa nisam imao kako da poradim na startu pred trku tako da smo imali problema. Start mi nije bio dobar, a dok sam došao na dobar korak, već je bilo kasno da se trči brzo, pa sam ovu trku istrčao relaksirano i pod kontrolom. Nadam se da ću sutra u finalu ići mnogo bolje”

Državni rekorder u dvorani na 60m i 60m prepone se vraća polovinom februara za Beograd, gde će takmičiti na Balkanijadi i Evropskom atletskom prvenstvu koje nas očekuje od 3. do 5.marta u Kombank areni.