MIKEC SLAVIO POBEDE U DVA DERBIJA BUNDES LIGE

Last Updated: 05/11/2019Autor

Završena je prva polovina ligaškog dela takmičenja u Bundes ligi vazdušnim pištoljem, u kojoj se, kao član Kelhajma, takmiči srpski strelac Damir Mikec. Minulog vikenda u Murhartu održani su mečevi petog i šestog (od ukupno 11) kola. Kelhajm je trenutno drugoplasirani od 12 ekipa Grupe „Jug“.

-Protekli vikend je bio posebno značajan i težak za naš tim. Imali smo duele sa veoma jakim rivalima, a iz oba meča smo izašli kao pobednici – prenosi Mikec.

U derbiju petog kola Kelhajm se sastao sa Minhenom i slavio ukupan trijumf od 4:1 u pobedama iz pojedinačnih duela (svaki tim ima pet strelaca i svako ima direktnog rivala u protivničkoj ekipi). Mikec je doneo jedan od četiri poena svojoj ekipi. Rival srpskog strelca bila je Ukrajinka Olena Kostevič, nekadašnja olimpijska šampionka vazdušnim i aktuelna svetska prvakinja malokalibarskim pištoljem. Mikec je „ubio“ 387, a Kostevičeva 383 kruga.

Šesto kolo donelo je derbi Kelhajm – Valdenburg. Kelhajm je slavio trijumf od 3:2, a u uspehu je učestvovao i Mikec, koji je osvojio jedan od tri boda ubedljivo pobedivši nemačku rerezentativku Doren Venekamp sa 391: 379. Kelhajm je drži drugo mesto u Grupi „Jug“, sa pet pobeda i jednim porazom. Šest trijumfa ima samo Valdkirh, za  koji je registrovan Dimitrije Grgić, ali ove sezone nije zabeležio još ni jedan nastup.

Ludvigsburg, Valdenburg, Minhen i Murhart se nalaze na deobi od 3. do 6. mesta sa bilansom četiri pobede – dva poraza. Po završetku devetog kola, četiri najbolje ekipe prolaze na završni turnir, na kome će „ukrstiti koplja“ sa najbolja četiri tima iz Grupe „Sever“. Kad je reč o pojedinačnom Mikecovom učinku, identičan je kao  i bilans Kelhajma. U svih pet timskih pobeda donosio je poene svojoj ekipi,dok je jednom poražen.

–Liga je počela u oktobru. Prvog vikenda sam imao problema da ponesem svoj pištolj, pa sam gađao sa pozajmljenim, koji se pokvario. Ipak uspeo sam da pobedim u prvom meču, ali se u drugom nisam najbolje snašao, izgubio sam, pa sam prvi vikend završio sa polovičnim učinkom.  Drugog vikenda, krajem oktobra sam pobedio u oba meča.

Krajem ove sedmice Mikec će se takmičiti na turniru u Solinu, kraj Splita koji će biti poslednja provera pred finale Svetskog kupa u Putjenu (Kina), od 17. do 23. novembra.