MIKEC POBEDIO GRGIĆA U SRPSKOM DERBIJU NA STARTU BUNDES LIGE

Last Updated: 08/10/2017Autor

STRELJAŠTVO

Bundes liga Nemačke u gađanju vazdušnim pištoljem počela je ovog vikenda, a start sezone je, između ostalog, obeležio srpski derbi. Domaćini prvog  vikenda Grupi „Jug“ bili su Murhart i Kelhajm, za koji se takmiči srpski olimpijac Damir Mikec.  Na vatrenu liniju na turniru u Kelhajmu izašao je još jedan naš olimpijac, Dimitrije Grgić, kao strelac Valdkirha. Duško Petrov, takođe član nacionalnog tima Srbije, se sa svojim klubom Vilmandingenom takmičio na turniru u Murhartu.

Kelhajm i Valdkirh su se sastali u prvom kolu, a pošto su Mikec i Grgić prijavljeni kao prvi strelci svojih ekipa bili su direktni rivali.  Mikec je bio uspešniji. Pogodio je 383 kruga, tri više od Grgića, i doneo jedan bod svojoj ekipi u pobedi od 3:2. U meču Bundes lige ekipa prijavljuje po pet članova, svaki od njih ima direktnog rivala u protivničkom timu. Bolji iz pojedinačnog duela, u kome se puca 40 dijabola, donosi poen svojoj ekipi.

Kelhajm, aktuelni šampion, je bio uspešan i u drugom kolu, sa 4:1 savladao je Šojring. Mikec je „ubio” sjajnih 390 krugova, što je i najbolji rezultat vikenda, i ubedljivo pobedio rivala Tomasa Rancingera, koji je pogodio 364. Valdkirh je u drugom kolu izgubio od Ludvigsburga (2:3). Grgić se predstavio u vrlo dobrom svetlu, ostvario je treći rezultat turnira –  386 krugova. Bio je precizniji od direktnog rivala, vrlo dobrog Islanđanina Asgeira Sigurgeirsona, koji je se takođe istakao vrednim dostignućem – 384 kruga. Ipak,  to je bilo nedovoljno za trijumf Valdkirha.

Bolje rezultate od današnjeg Grgićevog postigli su samo Mikec i Slovenac sa nemačkim pasošem Kevin Venta, “treća tabla” Ludvigsburga, koji je poput Damira u drugom kolu “ubio” 390 krugova.

Duško Petrov je odlično gađao na turniru u Murhartu. Njegov Vilmandingen je u prvom kolu izgubio od domaćeg Murharta sa 4:1, a jedini poen poraženom timu doneo je upravo Petrov, koji je ubedljivo – 383:373 savladao Patrika Lengerera. U drugom kolu, u duelu Vilmandingena i Petinga, Petrov je bio još precizniji i ubedljiviji. Postigao je najvredniji rezultat turnira u Murhartu – 387 krugova, čak 16 više od rivala Slađana Zorana, i doprineo trijumfu Vilmandingena od 3:2.

U Prvoj Bundes ligi učestvuje 24 ekipe, podeljene u dve grupe od po 12 timova („Sever“ i Jug“). Po četiri najbolje ekipe iz svake grupe prolaze na finalni turnir. Sem Mikecovog Kalhajma po dve pobede u Grupi „Jug“ posle prvog vikenda imaju Ludvigsburg, Dinamit Firt i Murhart.