It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaBadmintonMEĐUNARODNI KAMP “KARATAŠ” SJAJAN UVOD ZA PREDSTOJEĆE EVROPSKO PRVENSTVO

MEĐUNARODNI KAMP “KARATAŠ” SJAJAN UVOD ZA PREDSTOJEĆE EVROPSKO PRVENSTVO

Od 23. jula do 01. avgusta u omladinskom kampu “Đerdap” srpski reprezentativci i perspektivni igrači Srbije pripremali su se za naredne badminton pohode.

Međunarodni kamp “Karataš 2022”, koji je i ove godine održan uz podršku Ministarstva omladine i sporta, okupio je reprezentativce Srbije svih uzrasnih kategorija, perspektivne takmičare, trenere reprezentacije kao i igrače i trenere badminton centara u razvoju.

Tokom osam dana trajanja kampa, po kapom trenera reprezentacija Milana Barbira, Nikole Mijačića i Dragan Antića, kao i pomoćnih trenera Borka Petrovića, Ane Todorović i Gorana Jelesijevića realizovane su trenažne aktivnosti u sali i van nje kao i edukativne radionice na kojima su učesnici imali priliku da steknu nova znanja i iskustva za svoj dalji sportski napredak.

Najbolji srpski takmičari i perspektivni mladi sportisti podeljeni u dve trenažne grupe trenirali su u prepodnevnim i poslepodnevnim časovima, a poseban značaj ogledao se u interakciji starijih i mlađih igrača i velikoj podršci seniorske reprezentacije juniorima koji će u avgustu mesecu braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu za juniore Beograd 2022.

Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, pod čijom ingerencijom se nalazi OK “Đerdap” sproveli su i psihološka i motorička testiranja repezentativaca, dok su treneri Badminton saveza Srbije realizovali i specifična periodična testiranja svih učesnika kampa.

Profesionalni uslovi, ozbiljan pristup u radu i vrhunski trenažni ambijent upotpunjeni su brojnim društvenim aktivnostima van terena i divnim druženjem koje čini onaj magični sastojak u stvaranju i razvijanju pravog jakog timskog duha.

Juniorsku reprezentaciju Srbije od 08. avgusta očekuju dalje pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, a cela badminton zajednica sprema se da od 18. do 27. avgusta bodri svoj tim i bude najbolji domaćin učesnicima prvenstva iz 38 zemalja Evrope.