MEĐUNARODNI KAMP “KARATAŠ” SJAJAN UVOD ZA PREDSTOJEĆE EVROPSKO PRVENSTVO

Last Updated: 10/08/2022AutorTags: , ,

Od 23. jula do 01. avgusta u omladinskom kampu “Đerdap” srpski reprezentativci i perspektivni igrači Srbije pripremali su se za naredne badminton pohode.

Međunarodni kamp “Karataš 2022”, koji je i ove godine održan uz podršku Ministarstva omladine i sporta, okupio je reprezentativce Srbije svih uzrasnih kategorija, perspektivne takmičare, trenere reprezentacije kao i igrače i trenere badminton centara u razvoju.

Tokom osam dana trajanja kampa, po kapom trenera reprezentacija Milana Barbira, Nikole Mijačića i Dragan Antića, kao i pomoćnih trenera Borka Petrovića, Ane Todorović i Gorana Jelesijevića realizovane su trenažne aktivnosti u sali i van nje kao i edukativne radionice na kojima su učesnici imali priliku da steknu nova znanja i iskustva za svoj dalji sportski napredak.

Najbolji srpski takmičari i perspektivni mladi sportisti podeljeni u dve trenažne grupe trenirali su u prepodnevnim i poslepodnevnim časovima, a poseban značaj ogledao se u interakciji starijih i mlađih igrača i velikoj podršci seniorske reprezentacije juniorima koji će u avgustu mesecu braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu za juniore Beograd 2022.

Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, pod čijom ingerencijom se nalazi OK “Đerdap” sproveli su i psihološka i motorička testiranja repezentativaca, dok su treneri Badminton saveza Srbije realizovali i specifična periodična testiranja svih učesnika kampa.

Profesionalni uslovi, ozbiljan pristup u radu i vrhunski trenažni ambijent upotpunjeni su brojnim društvenim aktivnostima van terena i divnim druženjem koje čini onaj magični sastojak u stvaranju i razvijanju pravog jakog timskog duha.

Juniorsku reprezentaciju Srbije od 08. avgusta očekuju dalje pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, a cela badminton zajednica sprema se da od 18. do 27. avgusta bodri svoj tim i bude najbolji domaćin učesnicima prvenstva iz 38 zemalja Evrope.