MEDICINSKA EDUKACIJA: PUNA SALA U DOMU UČENIKA „PATRIJARH PAVLE“

Last Updated: 10/06/2019AutorTags:

Blizu sto trenera, lekara, fizioterapeuta, aktivnih sportista i ostalih sportskih radnika, ne samo iz glavnog grada Srbije, ispratilo je stručno savetovanje u organizaciji Zdravstvene komisije Sportskog saveza Beograda, pod nazivom “Medicinska edukacija sportskih stručnjaka – novi ciklus 2019”. I treće predavanje u nizu održano je u Domu učenika “Patrijarh Pavle”, a još jednom ispunjena sala govori u prilog tome da su ova edukativna druženja pun pogodak naše organizacije.

Zainteresovani su imali priliku da čuju sjajna predavanja na sledeće teme: Biološki razvoj brzine (red. prof. dr Dušan Ugarković), Najčešći zdravstveni problemi mladih sportista, prvi deo: kako prepoznati šta je opasno, a šta bezazleno? (doc. dr Goran Vukomanović), Akutne promene u treningu brzine (sci. dr Duško Spasovski), Exedol(R) – prevencija osteoartritisa u sportskoj medicini (doc. dr Emilija Dubljanin Raspopović).

Sledeće savetovanje zakazano je za početak septembra, a do kraja godine predviđena su još dva predavanja, u oktobru i decembru.

Podsećamo da će Sportski savez Beograda voditi evidenciju o prisustvu sa ciljem izdavanja potvrda i diploma za sve učesnike koji su ispratili minimum tri savetovanja tokom 2019. godine.