It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVesti naslovnaMEDALJA ZA NEMANJU MATIĆA

MEDALJA ZA NEMANJU MATIĆA

DOGAĐAJI

Ambasador Sportskih igara mladih Nemanja Matić, pored mnogobrojnih obaveza, odvojio je vreme i za druženje sa predstavnicima Sportskih igara mladih u Srbiji i nove SIM priče. Susret sa asom Mančester junajteda bio je prilika da predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović Matiću uruči specijano priznanje.

– Nemanja pomaže Sportskim igrama mladih na razne načine. Uvek je tu za nas i živimo SIM priču zajedno, u interesu dece Srbije i regiona. Kao i uvek, veseo, nasmejan, čovek sa dušom i velikom energijom, pravi je promoter ciljeva i ideja koje naše Igre donose. Rekla sam mu da sam ponosna na činjenicu što je baš on naš ambasador i što se pre par godina upoznao sa Zdravkom Marićem, regionalnim predsednikom Sportskih igara mladih i prihvatio poziv da bude naš ambassador. Nemanja ima kvalitet, snagu i moć, velikodušnost, on je jednostavno maestro na terenu i moram da kažem zaista veliki čovek van njega – istakla je Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije.

Nemanja je dobio zlatna medalju sa posebnom posvetom i porukom.

– Upravo tako, ovu medalju koju smo mu uručili u znak pažnje i zahvalnosti, dobio je od srca, od svih nas ali i preko 1.200.000 devojčica i dečaka koji su do sada učestvovali na našim Igrama. Hvala ti Nemanja što si uz nas i što se boriš za osmehe dece u regionu – zaključla je Ivana Jovanović, koja je nagradu fudbalskom asu predala u pratnji asistenta Marije Mihajlović i direktora Sektora za informisanje Slobodana Đurića.

Matić je bio vidno raspoložen po dobijanju medalje.

– Vi znate da sam tu uvek za vas i da vas podržavam. Smatram da je ono što vi radite mnogo važno. Za decu je sve besplatno, nije važno ko je pobednik, jer su svi samo učešćem u Igrama već pobedili. Jako je važna vaša uloga, želja, rad i trud koji ulažete da ih naučite da su prijateljstva jako važna u životu, kao i poruka da je sport način života i jedini izlaz koji mlade vodi na pravi životni put. Želim vam da istrajete, a svi mi koji razumemo vašu misiju smo tu da pomognemo što više možemo. Deco, spremajte se Igre uskoro počinju novu sezonu i ponovo krstare Srbijom i regionom. Organizacionom odboru SIM u svim zemljama mnogo sreće i uspeha i u 2018. – poručio je naš reprezentativac, koji će Srbiju predvoditi na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Nemanja Matić nam je otkrio i da planira uskoro otvaranje svog malog muzeja sa svim peharima koje je zaslužio i dobio u svojoj karijeri.