MATIĆ NAJBOLJI U 2018.

Last Updated: 22/02/2019Autor

DOGAĐAJI

Sportske igre mladih sezonu 2019. počele su izborom najboljeg srpskog fudbalera u prošloj godini. Deca, učesnici Igara u 20 gradova Srbije, tokom prošle godine uzela su učešće u glasanju. Glasalo je 11.828 dečaka i devojčica, reprezentativac Mančester Junajteda osvojio je 2.854 glasova. Na drugom mestu bio je Aleksandar Kolarov sa 1.840, a na trećem mestu Branislav  Ivanović sa 1.428 glasova. Deca su glasala i za Vujadina Savića, Aleksandra Mitrovića, Vladimira Stojkovića, Duška Tošića i druge naše fudbalere.

Svi koji su glasali za Matića, koji je inače i ambasador Sportskih igara mladih, učestvovali su u javnom izvlačenju nagrada. Ivana Perić, desetogodišnja devojčica iz Petrovca na Mlavi je imala najviše sreće i osvojila je nagradu – majicu sa potpisom Nemanje Matića, sportsku opremu i komplet knjiga. Ona je nagradu dobila na tradicionalnoj svečanosti u Petrovcu na Mlavi, gde su nagrađivani sportisti i sportski funkcioneri iz ove opštine. Veliki broj prisutnih u Sali Kulturnog centra, iznenadio se kada se posredstvom video linka iz Engleske svima obratio Nemanja Matić.

– Simovci, hvala vam što ste me izabrali za najboljeg fudbalera Srbije za 2018.godinu. Ponosan sam na sve vas, koji ste učestvovali u Igrama i samo tako nastavite. Bavite se sportom i prijavite se za učešće u Igrama i ove godine. Ivani Perić čestitam na osvojenoj nagradi. Bravo Ivana, pozdrav za tvoju porodicu i tebe i sve u Petrovcu na Mlavi. Zapamtite da su Igre stvarno zakon. Vi koji niste imali priliku do sada da učestvujete u najlepšoj sportskoj priči, pripremajte se jer već početkom aprila vas očekuju prijave za ovu sezonu. Siguran sam da ćete kroz SIM priču steći nove prijatelje, naučiti šta je drugarstvo, fer prej, tolerancija i ono što je jako važno, kao osnovna poruka Igara koju vas molim da zapamtite je, živite život bez droge, jer droga uzima život. Voli vas vaš Nemanja Matić – bilo je obraćanje Matića, posle čega je usledio veliki aplauz prisutnih.

Predstavnici SIM Srbije, Ivana Jovanović, Marija Mihajlović i Zorica Mijatović, zajedno sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem pozdravili su Ivanu Perić, uručivši joj majcu, prigodne poklone a usledilo je i slikanje za uspomenu. Od strane SIM Srbije specijalna priznanja uručena su predsedniku opštine Nediniću, kao i Sportskom savezu Petrovca na Mlavi, za uspešno tehničko partnerstvo.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Igre spajaju region, učesnici su deca osnovno školskog uzrasta i ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života.