It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 February, 2024
PočetnaAkcijeMARINA MALJKOVIĆ I SPORTISTI PODRŽALI “SRBIJU VELIKOG SRCA”

MARINA MALJKOVIĆ I SPORTISTI PODRŽALI “SRBIJU VELIKOG SRCA”

Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom “Srbija velikog srca” sa sedištem u Velikom Gradištu, koja u okviru svog delovanja sprovodi i program”Iznajmljivači velikog srca” i inkluzivni program terapije sportom za decu i mlade sa razvojnim teškoćama i invaliditetom, poseti su Sportsko turistički centar Zlatibor, na poziv direktora Nikole Novaković.

Neverbalni autistični dečak Milan Baljić i njegov zdravorazvojni brat blizanac koji trenira košarku u Velikom Gradištu, prisustvovali su treningu ekipe Šangaja, koju predvodi selektorka Marina Maljković, a posle su uživali i na treningu nemačke ekipe Oldenburga koja je na pripremama na planinskoj lepotici.

– Bilo je predivno videti ova dva dečaka, kako su bili oduševljeni u hali na Zlatiboru kada su videli našu selektorku Marinu. To samo govori koliko je ona poznata, a to se vidi i u centru grada, kada joj i mladi i stari prilaze da se slikaju. Takođe su atraktivni i crnoputi košarkaši iz Nemačke. Što se tiče ove humanitarne organizacije, ozbiljno smo razgovarali da napravimo međunarodni sportski kamp u saradnji sa “Srbijom velikog srca”, za decu i odrasle osobe sa invaliditetom i teškoćama iz čitavog regiona – istakao je direktor sportskog centra Nikola Novaković.

Rukovodilac ove humanitarne organizacije Jelena Marković, koja se trudi da deca sa teškoćama imaju sve uslove za bolji život ističe:

– Socijalna inkluzija i terapija sportom su naše osnovno usmerenje u smislu podrške osobama sa invaliditetom iz čitavog regiona.

Podrška Sportsko turističkog centra i vrhunskih sportista, ovde na Zlatiboru, prevazišla je naša očekivanja. Razumeti drugačijeg od sebe i pomoći slabijem najbolji su rezultat timskog sporta. Ove devojke i mladići su danas odneli verovatno najznačajniju pobedu u sportskoj karijeri – bili su uz desetogodisnjeg dečaka koji svakodnevno pobeđuje sebe i svoje teškoće koje autizam nosi. On igra najtežu utakmicu – istakla je predsednica “Srbije velikog srca “, Jelena Marković.