MANDIĆEVOJ ZLATO U LAS VEGASU

Last Updated: 04/02/2017Autor

TEKVONDO

Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na G 2 turniru Otvorenog prvenstva SAD u tekvondu, koji je održan u Las Vegasu. Olimpijska šampionka iz Londona je u kategoriji do 73 kilograma u finalu savladala Portorikanku Viks sa 15:4. Beograđanki je titula donela i 20 bodova na svetskoj i olimpijskoj listi.

– Imala sam četiri teška meča, probala nove stvari i raduje me što mogu još da napredujem – istakla je Mandićeva.

Tijana Bogdanović (-53kg) osvojila je srebrnu medalju na US open, G2 turniru u Las Vegasu! Za olimpijsku vicešampionku ovo je prvi turnir posle Rija. Tijana je na startu savladala Brazilku Limu sa 11:5, zatim je bila bolja od Ruskinje Kudrajšove 9:3, da bi u četvrtfinalu savladala Kanađanku Braun 8:5. U polufinalnoj borbi je bila bolja od Kineskinje Li 8:7, ali je finalna borba krenula drugačijim tokom od očekivanog. Protivnica je trofejna Tajlanđanka Wongpata, inače bronzana sa OI u Riju u kategoriji do 49 kilograma. Tajlanđanka je ovog puta bila ubedljiva i slavila je 24:7.

– Prvo takmičenje posle Olimpijskih igara je prošlo sa srebrnom medaljom. Zadovoljna sam rezultatom, ali ne i finalnom borbom. Borila sam se više puta sa Tajlanđankom, ali izgleda da još uvek nisam našla pravo rešenje za nju. Ovo je bilo još jedno dobro iskustvo za mene, i potrudiću se da analiziram svoje greške i sledeći put ispravim to. Navijam za preostale takmičare, očekujemo još medalja pored Serđinog zlata i mog srebra – ističe Tijana.

Dragan Jović smatra da ima dosta mesta za napredak budući da je akcenat ove godine na Svetskom prvenstvu u Koreji.

– Zadovoljan sam rezultatom s obzirom na to da od Rija nije radila ni jedan turnir. U finalu je bilo dosta propusta čemu je sigurno doprinela I vremenska razlika, odnosno đzet leg. Posle četiri teške borbe na red je došla najbolja i tu se loše završilo po nas.

Sledi analiza i nadam se novi susret pre svetskog prvenstva – ističe Jović.

Osim Tijane borili su se i Marko Đuričić (+87kg) koji je na startu pobedio Gudmunsona sa Islanda 14:9, dok je u drugom kolu poražen od Nigerijca Isoufoa, srebrnog sa OI u Riju, sa 19:3. Nađa Savković (-67kg), devojka koja je prošle godine osvojila bronzanu medalju na svetskom juniorskom prvenstvu, u prvom kolu je pobedila Portorikanku Hover sa 7:6, ali je već u narednom poražena od Norvežanke Dingeland 13:12. Drugog dana turnira Serđa Stević (-55kg) je osvojila zlato i to na prvom turniru u juniorskoj sezoni. Mlada iperspektivna takmičarka, inače zlatna sa evropskog kadetskog prvenstva prošle godine, dokazala je da je prava naslednica naših olimpijki.