MANDIĆEVA VICEŠAMPIONSKI NA PREZIDENT KUPU U ŠVEDSKOJ

Last Updated: 19/02/2020Autor

Milica Mandić (-73kg) ostvarila je odlični rezultat na međunarodnoj sportskoj sceni. Posle pripremnog perioda, na prvom kontrolnom turniru u Švedskoj, srpska trofejna reprezentativka na Prezident kupu, u Helsinborgu, takmičenju G2 ranga, okitila se srebrnom medaljom. Na borilištu Helsinborg Arene u konkurenciji do 73 kilograma Milica Mandić savladala je takmičarke Italije, Francuske i Holandije. U velikom finalu, u duelu sa odličnom Ruskinjom, u produžetku na žalost Mandićea je izgubila na zlatan bod.

– Zadovoljna sam današnjim nastupom i osvojenom srebrnom medaljom. Iako je prvi turnir u sezoni, vidi se napredak u borbi i snazi. To je ono što mi je najbitnije. Imala sam greške u finalu, ali nadam se da ću to ispraviti na sledećem turniru – rekla je Milica Mandić.

Sutra na tatami izlaze preostali seniori, dok u cetvrtak i petak na borilista izlaze kadeti i juniori. Spisak takmicara Srbije na turniru u Svedskoj: Aleksandra Radmilović, Iris Jović Vujaković, Nađa Rosić, Nađa Savković, Teodora Jović, Vanja Stanković, Tijana Bogdanović, Milica Mandić, Ana Tepavac, Nadica Božanić, Dmitrij Nagajev, Dušan Božanić, Nikola Đurđević, Mahdi Hodabahši, Nikola Vučković, Žarko Krajišnik, Miloš Golubović, Stefan Takov, Nikola Lukić.