MANDIĆEVA I BOGDANOVIĆEVA IZVADILE “VIZE” ZA TOKIO

Last Updated: 07/12/2019Autor

Trio za vrhunske rezultate, Tijana Bogdanović ( do 49 kg) , Milica Mandić ( preko 67 kg) i trener Dragan Jović ulaskom u finale završnog Gran prija u Moskvi obezbedili su vize za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Milica je učešće na Igrama 2020. izborila baš na svoj 28. rođendan i to će za Mandićevu biti treće učešće na najvažnijem svetskom sportskom događaju, dok će Tijana Bogdanović drugi put stati a tatami olimpijskog tekvondo turnira.

-Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rešava viza za Tokio-rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije. -Još jedna dobra stvar je bila što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja koje će to isto biti i u Tokiju. Milica je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Walden uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Bjanka Walden je pobeđena u najboljem momentu za nas. Sutra imamo još finalne borbe i nadam se da će devojke i to izgurati.

Tijana Bogdanović će se finalu kategorije do 49 kilograma naći sa jednom od najboljlih takmičaki Kineskinjom Vu. Ona je bila najuspešnija sportistkinja do Rija i Tijana Bogdanović je te 2016. godine pobedila u četvrtfinalu i tako izbacila sa njenog puta da osvoji tri Olimpijska zlata. Posle pauze zbog trudnoće Kineskinja se vratila. Od Boganovićeve je poražena je i ove godine u Rimu i nadamo se da će tako biti i u Moskvi. Kao i Tijana i Milica Mandić će u finalu za protivnicu imati Kineskinju Zeng. Ipak uz sve dosadašnje rezultate I dve overene vize za Tokio uvereni smo da će nas I u finalu Gran prija u Moskvi obradovati i Tijana Bogdanović i Milica Mandić.