It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVesti naslovnaMANDIĆEVA EVROPSKA VICEPRVAKINJA, SAVKOVIĆEVOJ EVROPSKA BRONZA

MANDIĆEVA EVROPSKA VICEPRVAKINJA, SAVKOVIĆEVOJ EVROPSKA BRONZA

MANDIĆEVA EVROPSKA VICEPRVAKINJA, SAVKOVIĆEVOJ EVROPSKA BRONZA

TEKVODNO

Poslednjeg dana na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama koje se održalo u Bugarskoj, Milica Mandić (+67kg) je osvojila srebrnu, dok je Nađa Savković (-67kg) osvojila bronzanu medalju! Milica je na startu pobedila Turkinju Evci, zatim Nemicu Hadžić dok je u polufinalu bila bolja od Ruskinje Ždanove. Međutim, u finalu je vrlo tesnim rezultatom izgubila od još jedne Ruskinje, ovog puta trofejne Olge Ivanove.

Nađa, koja je prošle godine osvojila bronzu na juniorskom svetskom šampionatu, tek se oprobala u seniorima. U prvoj borbi je pobedila Turkinju Nur, zatim je bila bolja od Austrijke Šventner, dok je u četvrtfinalu savladala Ruskinju Turutinu. Na žalost, u polufinalu je izgubila od Poljakinje Godel.

-Konačno kraj sezone. Ovo je baš bila duga i teška godina. Očekivali smo više medalja ali realnost je bila ovakva. Svaka čast Nađi i Milici koje su nastavile tradiciju našeg Saveza, a to je da se ne vraćamo sa velikih takmičenja bez medalja. Milica je bila na korak do zlata. Ovo je njeno četvrto srebro. Nađa je senior tek godinu dana i vrlo se uspešno izborila sa svim izazovma koje imala na ovom takmičenju. Pobedila je u prvom kolu možda i najvećeg favorita Tur, zatim još dve pobede i poklekla je u 4. meču. Veliku šansu su imale i Ana Bajić, Iris Jović Vujaković, Miloš Gladović i Nikola Vučković. Svi su došli do borbe za medalju. Biće bolje sledeći put, siguran sam – rekao je Dragan Jović koji je pre nekoliko dana proglašen za najboljeg trenera sveta u izboru svetske tekvondo federacije.