LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ SELEKTOR SRBIJE

Last Updated: 03/07/2019Autor

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije novi selektor reprezentacije Srbije je Ljubiša Tumbaković. Na sednici kojom je predsedavao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, izbor selektora najboljeg nacionalnog tima, bio je jedan od prioriteta u radu članova Izvršnog odbora. Na predlog Stručnog odbora (članovi Ilija Petković, Zoran Filipović, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić), iskusni stručnjak dobio je jednoglasnu podršku Izvršnog odbora, a promocija Ljubiše Tumbakovića biće u utorak, 2.jula u 13,00 u hotelu „Hilton“ u Beogradu.

Novi selektor debitovaće na klupi Orlova 7.septembra protiv Portugalije na stadionu „Rajko Mitić“. Tri dana kasnije Srbiju očekuje drugi, septembarski kvalifikacioni duel za plasman na EURO 2000. u Luksemburgu.

 

Biografija

Ljubiša Tumbaković je najuspešniji trener u istoriji FK Partizan sa kojim je osvojio šest titula državnog prvaka i tri nacionalna kupa. Igračku i trenersku karijeru počeo je u Radničkom iz Novog Beograda sa kojim je takođe imao mnogo uspeha. Sjajne rezultate iskusni stručnjak imao je i tokom rada u Kini gde je sa Šandongom osvojio dve šampionske titule i dva nacionalna kupa.Tokom bogate trenerske karijere jednu sezonu proveo je u Kuvajtu i Iranu, odnosno grčkom AEK-u. U januaru 2016. postavljen je za selektora reprezentacije Crne Gore i na tom mestu bio je sve do juna 2019. godine.