LAZAREVČANI NA SVETSKOM ŠKOLSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU

Last Updated: 21/12/2017Autor

ŠKOLSKI SPORT

Ekipa Tehničke škole “Kolubara“ iz Lazarevca osvojila je prvo mesto na Republičkom školskom takmičenju u rukometu, održanom 12. i 13. decembra 2017. u Leskovcu, i ona će predstavljati Srbiju na Svetskom školskom takmičenju od 21. februara do 1. marta 2018. u Dohi (Katar). Takmičenje koje su, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, organizovali Savez za školski sport Leskovca, Savez za školski sport Srbije i Grad Leskovac, bilo je u dve grupe po 4 ekipe i igralo se na dve lokacije i to u sportskoj hali u Leskovcu i u sportskoj hali u Vlasotincu.

Tehnička škola “Kolubara“ iz Lazarevca je u finalu pobedila ekipu Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada. Treće mesto pripalo je Tehničkoj školi “Mileta Nikolić” iz Aranđelovca. Medalje pehare i diplome, podelili su sekretar Gradskog saveza za školski sport iz Leskovca Bojan Nedeljković, koordinator saveza za školski sport Srbije za Nišavski okrug Jovan Jovanović i koordinator saveza za školski sport Srbije za Jablanički okrug Ivan Cvetanović.

“Veliku zahvalnost duguemo sportskom centru iz Vlasotinca, Sportskom savezu Vlasotince, Sportskom centru “Dubočica“, PU Leskovac, domu zdravlja iz Leskovca-odeljenju sportske medicine, rukometnoj sudijskoj organizaciji iz Leskovca i svima koji su pomogli organizaciji ovakvog velikog takmičenja.”, navode iz Saveza za školski sport Leskovca.