LAZAREVAC POPRIŠTE BOKS SPEKTAKLA SRBIJA – SLOVENIJA

Last Updated: 02/03/2018Autor

BOKS

Nakon Jagodine u kojoj je prethodne nedelje održano Pojedinačno prvenstvo Srbije, naši bokserski reprezentativci imaju novi izazov – odbraniti orlovo gnezdo od naleta boraca iz Slovenije.Pre sedam dana ljubitelji plemenite veštine dobili su potvrdu da domaći boks ima budućnost. Odlične borbe i vrhunska produkcija tada su mečeve u hali Jassa učinile istinskim praznikom, a publika je organizatorima postavila jasan zadatak – hoćemo još! Za boks revijama vlada veliko interesovanje, pa se i nakon meča u Lazarevcu očekuje nastavak organizacije mečeva u halama ispunjenim ljubiteljima plemenite veštine.

Borbe između kombinovane selekcije Srbije i reprezentativaca iz Slovenije počinju od 18 časova (3.3.2018) u hali Kolubara.

Šlager ove boks večeri se očekuje u okršaju u superteškoj kategoriji između Lazarevčanina Nemanje Stolića i Slovenca Mihe Vindisa.

– Naš prvi cilj je da budemo najbolji na prostorima bivše Jugoslavije, zatim krećemo u pohod na evropske i svetske medalje. Imamo odlične uslove za pripreme, što je nekada bilo nezamislivo za naš boks. Srpski bokseri su izuzetno spremni i po prvi put sam imao slatke muke da biram između nekoliko boksera u kategoriji kome dati nacionalni dres. To je znak da se boks probudio iz dubokog sna, da se vredno radi po klubovima i da su bokseri željni pobeda. Posle Slovenije idemo na Kup Bosne i Hercegovine, nakon čega će najboljih pet putovati na prvenstvo Evrope za mlađe od 22 godine“ – rekao je selektor boks selekcije Srbije Tomislav Antelj.

Organizator boks spektakla Srbija – Slovenija u Lazarevcu je Bokserski savez Srbije sa generalnim sponzorom kompanijom Telekom Srbije, dok je pokrovitelj grad Beograd.

 

Srbija – Slovenija

52kg Stefan Marković – Matej Riazanov

60kg Bojan Timotijević – Albert Elšani

66kg Nenad Jovanović – Gaši

56 kg Veljko Gligorić – Aleks Guzej

60kg Nemanja Gavrilović – Tadej Cernog

81kg Nikola Stevanović – Denis Lazar

91+ Nemanja Stolić – Miha Vindis