LAKO SA RUMUNIMA

Last Updated: 20/02/2019Autor

VATERPOLO

Pune tribine, odlična atmosfera je dočekala Srbe i Rumune. Naša selekcija je ostvarila cilj. I u podmladjenom sastavu je stigla do bodova i trenutno prvog mesta u grupi Evropa kupa. Ko će na kraju biti prvi znaće se posle susreta sa Hrvatskom u Sisku 12. marta. Počelo je stativom Mandića, promašenim zicerom Drašovića. Prvi se upisao Lukić, pa Mandić iz peterca za 2:0. Smanjili su gosti sa igračem više, da bi do kraja četvrtine Janković se upisao u strelce . Drašović i Mandić su brzo pogodili mrežu u drugoj četvrtini. Rival je imao problema u napadu, teško dolazio do prilike za udarac.  Na 6:1 povisio je sa igrače više Vučinić a posle greške dobrane i gola Saboa tačku na četvrtinu stavio je Lazić sa igračem više.

Nastavak utakmice je protekao po istoj matrici. Rumuni su skromnim akcijama dolazili do prilika za udarac. Treći deo u znaku lepog gola Drašovića, kontre Jankovića i pogodaka Velkića i Mandića. Poslednjih osam minuta na golu je bio Dobožanov. Stojanović je realizovao peterac, Lukić iskoristio priliku za svoj drugi gol. Čekao se kraj utakmice, Rumuni su mogli da budu zadovoljni činjenicom da su poslednjem delu najbolje prošli i na kraju izvukli kakav takav častan poraz.

Najbolji igrač utakmice je Dušan Mandić, Plaketu mu je predao Davor Štefanek predsednik SS Srbije. Mandić je rekao:

– Zadovoljan sam, mladi sastav pokazao je kvalitet. Idemo dalje slede nam još važniji mečevi. Pamtićemo Suboticu po zaista lepom dogadjaju,

Nikola Vučinić je dodao:

– Od početka bio je naš ritam igre i rezultat je sve pokazao. Čestitam Rumunima na igri ali smo bili daleko bolji rival Prezadovoljan sam, ovaj tim je pokazao da ima perspektivu.

Nikola Lukić je takodje bio zadovoljan:

– Zaslužena pobeda. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, mislim da smo ispunili selektorove zahteve. Ovaj tim može dosta ali moramo sada da nastavimo još više da radimo.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 3,Tankosić, Radović, Lazić 1, Tomić, Drašović 2, Lukić 2, Janković 2, Vučinić 1, Stojanović 1, Velkić 1, Dobožanov. Selektor:Savić.

RUMUNIJA: Cik, Vančik, Gergeljfi, George 2, Fulea, Đorđesku, Priotesa 1, Dragomiresku 1, Kalin, Oanta 1, Sabo 1, Antipa, Abrudan. Selektor: Jordake.