KRSTAJIĆ ODABRAO ZA RUSIJU

Last Updated: 24/05/2018Autor

FUDBAL

Selektor reprezentacije Srbije saopštio je imena igrača koji će nas predstavljati na predstojećem samitu najboljih reprezentacija sveta u Rusiji.Na spisku se nalaze i četvorica igrača koji neće putovati, ali će biti na pripremama, odnosno do konačnog spiska koji će otići na adresu FIFA.

Na spisku su golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Marko Dmitrović i Aleksandar Jovanović. Odbrana: Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina , Milan Rodić, Branislav Ivanović, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Duško Tošić, Matija Nastasić i Nikola Milenković. Sredina terena: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Dušan Tadić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Sergej Milinković-Savić i Adem Ljajić. Napadači: Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović i Luka Jović.Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je napravio pravi izbor fudbalera za Svetsko prvenstvo i da nije bilo sujete i konflikta kada je reč o izostavljenim igračima.

– Nije bilo lako, ali sam ponosan na stručni štab jer smo iscrpno radili i, sa zadovoljstvom mogu da kažem, napravili pravi izbor. Fond igrača uopšte nije veliki – rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Krstajić je saopštio spisak sa 27 igrača koji će konkurisati za mesto u timu na Svetskom šampionatu koji će se igrati u Rusiji. Spisak će na 23 imena biti skraćen 3. ili 4. juna.

– Svako je dobio minutažu da pokaže koliko može. Ne samo to, već i forma i karakter igrača, kakav je ko kao čovek, to su segmenti koje smo gledali, kompletnu celinu, šta ko može da odgovori u datom momentu – kazao je Krstajić.

Nisu, između ostalih, pozvani Ivan Obradović, Nemanja Gudelj, Nikola Maksimović, Dušan Basta.

– Spisak moramo da skratimo, a odluka je bila na meni i stručnom štabu, kako mislim da je najbolje. Nije bilo lične sujete i konfliktnih situacija. Najviše bih voleo da mogu da vodim 35, ali ne mogu – naveo je selektor Srbije.

Kada je reč o povređenom Matiji Nastasiću, Krstajić je rekao da je on „bitan šraf“ i da će 26. maja biti poznato da li će na njega moći da računa u Rusiji.

Upitan za najboljeg strelca Superlige Srbije Aleksandra Pešića iz Crvene zvezde i da li je degradacija domaćeg prvenstva to što ga nije pozvao, Krstajić je odgovorio odrično.

– Pešić je četvrti špic sa spiska od 35 imena. On je prvi strelac lige. Prijović je prvi strelac grčke lige, Mitrović mnogi kažu naš najbolji špic, Jović se dokazuje u nemačkom prvenstvu. Drago mi je što imam sedam miliona saradnika i kolega, da komentarišemo za dobro našeg fudbala – naveo je selektor.

Dodao je da je ostalo 27 igrača na spisku jer je sezona bila duga i je mnogo njih igralo na visokom nivou tako da trenažni proces neće biti isti na početku priprema i kasnije.

Reprezentacija Srbije će biti u Grupi E na šampionatu sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom. Prethodno će na pripremama u Austriji igrati prijateljske utakmice sa Čileom i Bolivijom.

– Neću otkrivati sve adute na tim utakmicama. Sastav će protiv Čilea sigurno biti kombinovan. Kostarika je prva u nizu na Svetskom prvenstvu i najbitnija je, određuje kako i šta dalje, diže ili spušta atmosferu – rekao je Krstajić.

Govoreći o ciljevima na Svetskom prvenstvu, selektor je ponovio ono što je govoreno i ranije, da je sam plasman uspeh.

– Sam plasman je veliki uspeh i učinićemo sve da napravimo dobru atmosferu i prezentujemo Srbiju na pravi način. Ne bežimo od odgovornosti i pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat u Rusiji – kazao je selektor srpskih fudbalera.

Mladen Krstajić je iskoristio priliku da čestita Crvenoj zvezdi titulu šampiona Srbije, Partizanu trofej u Kupu, a Radničkom i Spartaku plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.