KRSTAJIĆ IZABRAO ZA NEMAČKU I PORTUGAL

Last Updated: 09/03/2019Autor

FUDBAL

Posle uspeha u Ligi nacija i plasmana u „B“ diviziju, najbolju reprezentaciju Srbije očekuje start u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2020. protiv Portugala, 25.marta u Lisabonu, a pet dana ranije Orlovi će gostovati u Volfsburgu gde će u prijateljskom meču odmeriti snage sa Nemačkom.

-Zajedno sa potpredsednikom Pantelićem, direktorom Kovačevićem bio sam u Londonu, moram da kažem da Luka Milivojević ne želi više da igra za reprezentaciju. Reprezentacija nije Luka, nije ni Krstajić, meni je žao što je tako odlučio i ja se ne bih više vraćao na tu temu. Ja sam u službi srpskog fudbala, pokušavam na moj način uz dogovor da napravimo dobro za srpski fudbal. Neke stvari morate da rešavate u hodu, jer ako hoćete da se bavite ovim poslom, kao igrač ili trener, morate da balansirate, jer ste deo reprzentacije. Idemo dalje. Okrećemo se ka budućnosti i ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na kojem Srbija nije učestvovala 20 godina. Cilj je plasman, imamo dve mogućnosti, zahvaljujući rezultatu u Ligi nacija, da se plasiramo a mi ćemo sve učiniti da se plasiramo kroz kvalifikacije – rekao je selektor Mladen Krstajićć

Maksimović?

-Sa Nikolom Maksimovićem smo razgovarali u Napulju, ima mali problem sa kolenom i na našu žalost on će ići na terapije u vreme kada mi budemo igrali utakmice. Sada je najvažnije da sanira povredu i naravno da će u budućnosti biti na raspolaganju nacionalnom timu.

Ivanović i Nastasić?

-I ranije sam rekao da nikome vrata nisu zatvorena. Ovaj spisak je sa imenima igrača na koje trenutno računam.Kror Ligu nacija smo afirmisali neke mlade igrače i sada su sa nama, jer oni su budućnost srpskog fudbala.Nastasić je sam rekao da neće više da igra za Srbiju…

Stojković?

-Stojković i ja smo igrali zajedno u klubu i reprezentaciji, suvišno je komentarisati njegove ljudske i fudbalske kvalitete. On nije golman za klupu, on je da brani od početka. U ovom momentu Dmitrović je broj 1, to je tako. Nikom nije rečeno da neče više igrati za reprezentaciju.

Lazović i Grujić?

-Da ga nisam pozvao, pitali biste zašto ga nisam pozvao. A zvao sam ga jer ima kontinuitet u Seriji A. Grujić je bio na Svetskom prvenstvu, vratio se, Srbija je igrala važne utakmice za EP mladih i on se nije odazvao, a to po meni nije bilo dobro. Kako onda da bude u funkciji A tima? Neke stvari koje moraju da se poštuju. I ja sam bio na spisku za EP 2000 ali nisam otišao, a opet nisam reagovao kako ne treba.

Nemačka i Portugal, odnosno da li će da igra Ronaldo?

-Mislim da će Ronaldo da igra. Nemačka je najopasnija kada je ranjiva. Zahvalili su se nekim igračima, a utakmica nam dolazi pre meča u Portugalu. Ne pravimo razliku, svaka utakmica je važna, želimo dobru atmosferu pred meč u Lisabonu. Verujem u moje igrače, nikoga se ne plašimo i nadam se dobrim rezultatima. Bili smo prvi u Ligi nacija, afirmisali smo mlade igrače i sada želimo rezultat koji nas direktno vodi na Evropsko pvenstvo.

Nikola Žigić?

-Nikola Žigić je mnogo dao Srbiji kao igrač, omiljen je kao ličnost, dobar, veoma pozitivan i mnogo će nam pomoći u radu.

Da li sa dva napadača?

-U prošlosti je bilo situacija kada smo igrali sa dva napadača, protiv Nemačke je ideja da krenemo sa dva napadača, videćemo…Jedno je u klubu, drugo u reprezentaciji. Nije lako napraviti krupnije korekcije, jer imamo jedan trening pred Nemačku…

Tadić?

-Ako bih rekao nešto što već nije rečeno, ne bi bilo ništa novo. U Madridu je posle nemogućih driblinga uspeo da da završni pas, a gol koji je postigao bio je kruna fantastične partije…Želim mu da ostane na ovom nivou – rekao je selektor Mladen Krstajić.

Okupljanje reprezentacije biće 18.marta u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.