KRAJINOVIĆ POČINJE SARADNJU SA TOMASOM JOHANSONOM

Last Updated: 09/11/2018Autor

TENIS

Meteorski usponi, velike pobede, štof za sam svetski vrh, ali i povrede, operacije, krize… sve ovo je do sada obeležilo još uvek mladu karijeru Dejvis kup reprezentativca Srbije Filipa Krajinovića. Dolazio je do vrha, padao na dno, ali uvek se vraćao, na samo njemu svojstven način, a to mogu samo vanserijski talenti kakav je Krajinović. Nenadani heroj – ove dve reči najbolje odslikavaju Filipa, koji je i kao junior znao da za samo par meseci preskoči celu ITF listu i dođe u sam vrh. Planetarno iznenađenje priredio nam je u finišu 2017. na briljantnim nastupom na turniru iz Masters serije u Parizu gde je stigao do finala ovog velikog takmičenja, koje je od tenisera sa našeg podneblja  pre Filipa igrao samo Novak Đoković. Bljesak u Parizu doneo je mladom asu Srbije tada najbolji rang karijere – 33. mesto na svetu.

ŠTemljno se naš Dejvis kup reprezentativac pripremao za izazove u 2018. u kojoj je želeo da pokaže svu raaskoš koju njegova igra poseduje, ali usledio je novi peh sa povredom ahilove tetive koja ga je koštala cele sezone. Iza sebe ima mladu, bogatu karijeru, ali Filip ima samo 26 godina i pred njim je nova igračka mladost. Vreme je za novi sjaj, po koji kreće iz nove baze, iz Monte Karla, sa novim trenerom Šveđaninom Tomasom Johansonom.

„Da, vreme je za novo poglavlje kako u životu, tako i karijeri. Bila je ovo izuzetno teška godina za mene na profesionalnom planu. Ništa nije bilo onako kako sam zamislio i želeo. Još uvek prepun emocija iz Pariza, spreman da preletim tenisku planetu, vredno sam radio za postizanje velikih rezultata u 2018, što sam iskreno i okečivao, ali.. sezona nije ni počela ja sam doživeo peh sa povredom. I sve je krenulo niz brdo… Nakon saniranja povree vratio sam se, ali konstantno nedovoljno pripremljen, tako da je ova sezona otišla u propast“ – objašnjava Krajinović.

U 2018. stigao je do najboljeg ranga u karijeri, 26. mesta na svetu, ipak godinu završava na 93. mestu ATP liste.

„Ni to nije tako strašno, obzirom na to koliko sam igrao i da na to što sam igrao nije donelo rezultate. Dugo sam razmišljao šta i kako dalje. U 2019. ne branim skoro ništa od poena i imam veliki prostor za napredak i juriš na svetski top 10, rešio sam da se odselim u Monte Karlo i započnem saradnju sa bivšim svetkim igračkim asom Tomasom Johansonom. Ugovor smo potpisali, dogovorili sve detalje i uskoro krećemo sa pripremama za sve ono što predstoji, a moj cilj je ne skromno ću reći „broj 1“. Znam koliko mogu, znam da to što sam sebi postavio kao cilj nije nemoguća misija, zato idem po njegovo ostvarenje“ – jasan je Krajinović.

Tomas Johanson je bivši reprezentativac Švedske, rođen 1975. godine. U kolekciji trofeja ima i gren slem trofej koji je osvojio u Melburnu 2002. Godine kada je u finalu savladao Rusa Marata Safina. Odigrao je 14 ATP finala, od toga osvojio devet, među kojima i Masters u Kanadi. Sa Olimpijskih igara u Pekingu doneo je srebro osvojeno u dublu u paru sa zemljakom Simonom Aspelinom. U borbi za zlato izgubili su od švajcarskog para Federer – Vavrinka. Osvojio je Dejvis kup trofej sa selekcijom Švedske 1998, igrao polufinale singla na Vimbldonu 2005. Najbolji rang ostvario je 2002. kada je bio sedmi na svetu.

„Osećam da će saradnja sa Johansonom biti pun pogodak za mene, da će ovo biti moja nova teniska priča u kojoj ću pokazati sve ono što znam i koliko vredim. Rešio sam i spreman sam da 24 sata 365 dana živim tenis, verujem u sebe i da mogu u sam vrh, samo da bude zdravlja, sve je moguće“ – zaključio je Krajinović.