KOŠARKAŠI ZNAJU ŠTA IH ČEKA PROTIV ITALIJE

Last Updated: 04/09/2019Autor

Svega 16 sati posle utakmice sa Filipinima, reprezentacija Srbije je ponovo izašla na teren dvorane u Fošanu. Ovog puta, „Orlovi“ su odradili trening, jedini koji je planiran za danas, i tako obavili završne pripreme pred sutrašnju utakmicu protiv Italije. U prva dva kola, oba sutrašnja rivala su zabeležila ubedljive pobede protiv Filipina i Angole, pa će meč Srbija – Italija (sreda, 04.09. od 13:30 po srpskom vremenu) odlučivati o tome ko će biti pobednik u našoj grupi.

Nakon obavljenog treninga, selektor Srbije, Aleksandar Đorđević je pred okupljenim predstavnicima medija izjavio:

-Odradili smo trening oporavka po planu, sa dosta šuta i nekih naših stvari. Spremamo se za Italiju, najvažniju utakmicu u ovom trenutku, najvažniju u našim karijerama. Sve je jasno. Značiće nam mnogo što smo već igrali dva puta protiv njih. Pobedili smo u oba navrata, ali nijednom ni mi, ni oni nismo bili kompletni. Siguran sam da nas čeka dobra utakmica – istakao je Đorđević i osvrnuo se na taktičke detalje sutrašnjeg meča.

– Mislim da znamo gde treba da ih gađamo. Imamo našu igru, treba da uložimo određenu snagu. Znamo da su izvanredni šuteri, da su u dobroj formi, otvorili su prvenstvo sjajnom šuterskom serijom. Belineli, Datome, Galinari, Heket, Dela Vale… Svi oni mogu da dodaju kvalitet šutu. Đentile će nas napasti na nikom postu. Dosta su atletski snažni, ne i toliko visoki. Tražiće udvajanjima rešenja na našim centrima… Znamo šta nas čeka. Pohvalio sam igrače posle utakmice za ozbiljnost kojom smo pristupili Filipinima, kao i dva dana pre toga. Pritisak je nešto sa čim svakodnevno živimo. Bilo bi loše da nema tog pritiska, jer onda znači da ne igramo za nešto što nam je jako značajno -istakao je selektor.

O narednom meču, govorio je i krilini centar naše reprezentacije, Stefan Birčević.

Prva jača utakmica na ovom prvenstvu, jako bitna za nas kako bismo završili kao prvi u grupi, da bismo dočekali tu drugu fazu sa pobedom više koja je jako bitna za plasman u četvrtfinale. Znamo Italiju i šta nas čeka, igrali smo dva puta sa njima. Fizički su jaki, imaju dosta NBA igrača, ali ako mi budemo igrali našu odbranu i timski u napadu mislim da možemo da dođemo do željene pobed- izjavio je Birčević.