KOŠARKAŠI PRED NAJVAŽNIJOM UTAKMICOM NA SP

Last Updated: 10/09/2019Autor

Reprezentacija Srbije je danas stigla u Donguan, mesto gde će se sutra od 13 časova po našem vremenu, sastati sa Argentinom u borbi za polufinale Svetskog prvenstva. Po dolasku u hotel, selektor Srbije, Aleksandar Đorđević je održao konferenciju za srpske predstavnike medija. Pre uvodnih reči o sutrašnjem meču, Đorđević je govorio o plejmejkeru naše reprezentacije, Vasiliju Miciću.

„Moja prva misao ide prema Vasi Miciću i njegovoj porodici. Čuli ste da mu je umrla majka nažalost, upućujem moje saučešće i javno“, rekao je selektor i dodao:

„Nije mu lako, nije mu bilo lako sve ovo vreme, od početka priprema. Sad prvi put o tome pričamo, ali on je prolazio kroz težak period i svaka mu čast što je ovde. Nije lako nikome. Svi smo uz njega, pogotovo saigrači pokušavaju da mu daju podršku. To je jednostavno stvar koja se desila. Ne znam šta drugo da kažem. Njemu je sigurno jako teško, ali pokazao je veličinu, hrabrost. Svaka mu čast” , naglasio je selektor.

O sutrašnjem rivalu, ekipi Argentine, Aleksandar Đorđević je rekao:

„Reprezentacija koja je pobedila sve ekipe, igraju lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, dodavanja, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije, Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima. Vildosa unosi ekstra energiju, odličan je u tranziciji napadačkoj. Slična utakmica nas čeka kao što je bila“, rekao je selektor i izneo plan pred četvrtfinale

„Sada ćemo pogledati utakmicu sa Španijom, šta nismo dobro radili. Posle nekog pregleda utakmice pojavile su se razne stvari, neke situacije koje nismo videli, sudijske odluke. Recimo, ta nedosuđena lična na Jokiću, videlo se i na terenu, posle slike i videa, nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno je bila namera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati. Da težimo našoj igri. Iskoristili smo dobro prednost ispod koša, treća četvrtina je obeležena brejkom u prvih pet minuta, posle smo se vratili, odigrali sa energijom“, zaključio je selektor i potom poručio:

„Ekipa smo koja zna šta treba raditi u ovakvim situacijama. Moramo da potpuno mirno uđemo u sledeću utakmicu. Na meni je da ohrabrim, da iz pozitive ponovo tažimo snagu kako. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu“

Osvrnuo se Aleksandar Đorđević i na situaciju da ekipa ponovo neće trenirati danas u dvorani.

„Radili smo trening koji nam je potreban, oporavak fizički, u teretani. Momci su uradili dobar trening, video analizu. Stigli smo oko 2, imali smo dosta dobro posle aviona, ustali u 6,15. Nije lako. Komentarišemo sa svima. Čudno za jedno ovako veliko takmičenje, ali to je što je“, rekao je Đorđević.