It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 March, 2023
PočetnaHokej na leduKORAK NAZAD ZA MLADE ORLOVE

KORAK NAZAD ZA MLADE ORLOVE

Ni duel sa Britancima poslednjeg dana Svetskog prvenstva divizije 2 grupe A za igrače do 20 godina u Litvaniji hokejašima Srbije nije doneo bodove. Posle odličnog povratka u meč u drugom delu i izjednačenja 2:2 u poslednjih 10 minuta duela su pali i za njih je šampionat završen porazom 5:2.

Bilo je teško Orlićima da probiju britansku odbranu u prvom delu. Tek sedam šuteva ka golu, ali ni jedan pak nije završio u mreži Tajlera Pera. I u nastavku sličan odonos šuteva, ali sa malo više preciznosti sa naše strane, Marko Mladenović u 23. minutu trese mrežu Britanaca, a Aleksa Gvozdenović u 35. minutu donosi izjednačenje 2:2 i daje nadu našim momcima da mogu do bodova.

U poslednjoj trećini okolpnici Srbije igrali su bez Andrije Racića koji je 29 sekundi pre kraje drugog dela zbog nesportskog ponašanja dobio 10+20 minuta isključenja. I pored truda i borbe Orlovi nisu uspeli da savladaju golmana Tajlera Pera, ali ni da se odbrane od upornih britanskih napada. Nada da posle povratka i izjednačenja u drugom delu mogu do pobede istopila se golovima Grahama, Ulrika i Nilsona u poslednjih 10 minuta meča.

Hokejaši Srbije se tako bez osvojenih bodova u Litvaniji vraćaju ne samo kući, već i u nižu diviziju u kojoj su prošle godine „žarili i plaili“, da se još malo uigraju, ojačaju i za godinu dana pokušaju da ponove uspeh iz Zagreba.

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Mladenović, Pejčić, Popović, Dragović, Tarakan, Stojsavljević, Marković, Vdović, Gvozdenović, Subotić, Stojanović, Danilo Tomašević, Racić, Mašić, Mirkov, David Tomašević, Mitrović, Savić, Đinđić, Danji. Selektor: Fred Peron.

VELIKA BRITANIJA: Pere, Kerlin, Stenton, Bredli, Alderson, Nilson, Graham, Koktrejn, Grifin, Busa, Kuper, Ulrik, Solder, Hazeldin, Čabot, Larkin, Mičel-King, Lord, Rasel, Robertson, Hehir, Milton. Selektor: Martin Grub.