KORAK NAZAD ZA MLADE ORLOVE

Last Updated: 13/01/2020Autor

Ni duel sa Britancima poslednjeg dana Svetskog prvenstva divizije 2 grupe A za igrače do 20 godina u Litvaniji hokejašima Srbije nije doneo bodove. Posle odličnog povratka u meč u drugom delu i izjednačenja 2:2 u poslednjih 10 minuta duela su pali i za njih je šampionat završen porazom 5:2.

Bilo je teško Orlićima da probiju britansku odbranu u prvom delu. Tek sedam šuteva ka golu, ali ni jedan pak nije završio u mreži Tajlera Pera. I u nastavku sličan odonos šuteva, ali sa malo više preciznosti sa naše strane, Marko Mladenović u 23. minutu trese mrežu Britanaca, a Aleksa Gvozdenović u 35. minutu donosi izjednačenje 2:2 i daje nadu našim momcima da mogu do bodova.

U poslednjoj trećini okolpnici Srbije igrali su bez Andrije Racića koji je 29 sekundi pre kraje drugog dela zbog nesportskog ponašanja dobio 10+20 minuta isključenja. I pored truda i borbe Orlovi nisu uspeli da savladaju golmana Tajlera Pera, ali ni da se odbrane od upornih britanskih napada. Nada da posle povratka i izjednačenja u drugom delu mogu do pobede istopila se golovima Grahama, Ulrika i Nilsona u poslednjih 10 minuta meča.

Hokejaši Srbije se tako bez osvojenih bodova u Litvaniji vraćaju ne samo kući, već i u nižu diviziju u kojoj su prošle godine „žarili i plaili“, da se još malo uigraju, ojačaju i za godinu dana pokušaju da ponove uspeh iz Zagreba.

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Mladenović, Pejčić, Popović, Dragović, Tarakan, Stojsavljević, Marković, Vdović, Gvozdenović, Subotić, Stojanović, Danilo Tomašević, Racić, Mašić, Mirkov, David Tomašević, Mitrović, Savić, Đinđić, Danji. Selektor: Fred Peron.

VELIKA BRITANIJA: Pere, Kerlin, Stenton, Bredli, Alderson, Nilson, Graham, Koktrejn, Grifin, Busa, Kuper, Ulrik, Solder, Hazeldin, Čabot, Larkin, Mičel-King, Lord, Rasel, Robertson, Hehir, Milton. Selektor: Martin Grub.