KONSTITUISAN UPRAVNI ODBOR STRELJAČKOG SAVEZA SRBIJE

Last Updated: 18/03/2017Autor

STRELJAŠTVO

Novi Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije počeo je sa radom. Prvu, konstitutivnu sednicu vodio je novi predsednik dr Nenad Putnik , koji je za čelnog čoveka nacionalnog saveza izabran na Skupštini SSS 21. februara. Skupština SSS je za članove Upravnog odbora izabrala: Miodraga Friča, Živicu Dimkovića (Izborna jedinica Vojvodina), Nikolu Marića, Dragana Donevića (Izborna jedinica Beograd) i Milana Parezanovića (Izborna jedinica Centralna Srbija i Kosovo i Metohija). Po Statutu, predsednik određuje četiri člana. Putnik je za saradnike u UO izabrao dr Mladena Miloševića, dr Momu Jakovljevića, Aleksandra Apostolovskog i Boška Gavovića. Na prvoj sednici UO za potpredsednike Saveza i Upravnog odbora izabrani su dr Mladen Milošević i Nikola Marić.

Upravni odbor, zajedno sa predsednikom, broji 11 članova. Jedno mesto je za sada upražnjeno, jer je samo jedan kandidat Izborne jedinice Centralna Srbija i Kosovo i Metohija na februarskoj sednici Skupštine dobio dovoljno glasova za članstvo u UO. Raspisani su novi izbori za člana UO iz  Izborne jedinice Centralna Srbija i Kosovo i Metohija – istočni takmičarski region, a glasanje će se obaviti na prvoj narednoj sednici Skupštine Saveza, koja je planirana za kraj maja. Imenovani su predsednici komisija SSS, koji imaju obavezu da do 31. marta dostave predlog sastava komisija i plana i programa rada. Po uzoru na Svetsku streljačku federaciju i Evropsku streljačku konferederaciju, osnovana je nova, Sportska komisija, na čijem čelu će biti Stevan Pletikosić, najiskusniji srpski reprezentativac.

Predsednici komisija – Stručna komisija: Nikola Marić, Sudijska komisija: Vitomir Homan, Statutarno-pravna komisija: dr Mladen Milošević, Disciplinska komisija: Dragan Alimpijević, Komisija za odnose sa javnošću: Aleksandar Apostolovski, Komisija za marketing: Boško Gavović, Komisija za izdavačku delatnost: Siniša Veljković, Komisija za javne nabavke: Nikola Marić, Komisija za objekte i opremu: Živica Dimković, Komisija za priznanja i nagrade: Milan Parezanović, Trenerska komisija (koja će izdavati radne dozvole trenerima): Goran Maksimović, Komisija za zdravstvo i psihofizičku pripremu: dr Moma Jakovljević, Komisija za registraciju strelaca: Ivan Kvasnevski, Sportska komisija: Stevan Pletikosić.

UO je odredio da delegati Streljačkog saveza Srbije na Kongresu Evropske streljačke konfederacije u Bakuu, budu Nenad Petković, generalni sekretar, i Nikola Marić, potpredsednik. Odlučeno je da ovogodišnji kampovi za perspektivne strelce budu održani u Novom Sadu (malokalibarsko oružje, 13 – 18. april) i u Karatašu (vazdušno oružje, 1 – 8. avgust). Na predlog predsednika Putnika doneta je odluka da svim sportistima koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru i njihovim klubovima UO uputi čestitike i zahvalnost na velikom uspehu.