It seams that you haven't connected with your Twitter account
25 September, 2023
PočetnaVesti naslovnaKONOVALOV SAČUVAO SVETSKI TRON

KONOVALOV SAČUVAO SVETSKI TRON

KIK BOKS

Aleksandar Konovalov treći put je odbranio titulu svetskog prvaka u kik-boksu u kategoriji do 64,5 kilograma, u disciplini lou-kik. Izazivača Ionuta Atodireseia iz Rumunije nokautirao je već u prvom minutu prve runde. Tako je pojas profesionalnog prvaka sveta ostao u Jagodini.

– Pre meča sam bio toliko stegnut i napet zbog brojne publike i atmosfere. Ipak, došao je “Pit bul”, veliki šampion koji je u svoje vreme bio prvak sveta u kategoriji do 66 kilograma. Ali, u disciplini lou-kik dokazao sam da sam mnogo bolji – ocenio je Konovalov posle meča.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da su gledaoci verovatno razočarani što je borba Konovalova kratko trajala, ali da je on Palmi rekao da će ona da se završi u prvom minutu.

– Konovalov ima veliko srce i od prvog sekunda ide na pobedu. To je ono što mi se kod njega dopada i siguran sam da će dugo godina da bude šampion – dodao je Dačić.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, koji je otvorio kik-boks meč, rekao je da je sport jedna od tri stvari koje promovišu Jagodinu, a potom dodao:

– Malo je sportista na svetu koji mogu da se pohvale s onim što je Aca uradio – 165 borbi, 161 pobeda. Mislim da bi mnogi sportisti želeli da imaju takav uspeh, od srca mu čestitam i nadam se da će imati snage, volje i hrabrosti da napravi potpuno dominaciju na svetskom nivou.

Profesionalni meč u kruzer kategoriji (do 90,7 kg) između Veljka Ražnatovića (22) i Isosa Monda (39) iz Francuske trajao je šest rundi, a slavio je naš borac odlukom sudija 60:54.

– Nikada ne mogu da budem potpuno zadovoljan kada protivnik izađe iz ringa na nogama, ali biće prilika za nokaute. Nadam se da ću već u svom sedmom meču zabeležiti četvrti nokaut – rekao je Ražnatović.

U uvodnim borbama nadmetali su se reprezentativci Vojvodine i Palmini tigrovi, a domaći kik-bokesri pobedili su sa 3:1.

(Izvor, foto www.novosti.rs)