KONOVALOV SAČUVAO SVETSKI TRON

Last Updated: 10/03/2019Autor

KIK BOKS

Aleksandar Konovalov treći put je odbranio titulu svetskog prvaka u kik-boksu u kategoriji do 64,5 kilograma, u disciplini lou-kik. Izazivača Ionuta Atodireseia iz Rumunije nokautirao je već u prvom minutu prve runde. Tako je pojas profesionalnog prvaka sveta ostao u Jagodini.

– Pre meča sam bio toliko stegnut i napet zbog brojne publike i atmosfere. Ipak, došao je „Pit bul“, veliki šampion koji je u svoje vreme bio prvak sveta u kategoriji do 66 kilograma. Ali, u disciplini lou-kik dokazao sam da sam mnogo bolji – ocenio je Konovalov posle meča.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da su gledaoci verovatno razočarani što je borba Konovalova kratko trajala, ali da je on Palmi rekao da će ona da se završi u prvom minutu.

– Konovalov ima veliko srce i od prvog sekunda ide na pobedu. To je ono što mi se kod njega dopada i siguran sam da će dugo godina da bude šampion – dodao je Dačić.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, koji je otvorio kik-boks meč, rekao je da je sport jedna od tri stvari koje promovišu Jagodinu, a potom dodao:

– Malo je sportista na svetu koji mogu da se pohvale s onim što je Aca uradio – 165 borbi, 161 pobeda. Mislim da bi mnogi sportisti želeli da imaju takav uspeh, od srca mu čestitam i nadam se da će imati snage, volje i hrabrosti da napravi potpuno dominaciju na svetskom nivou.

Profesionalni meč u kruzer kategoriji (do 90,7 kg) između Veljka Ražnatovića (22) i Isosa Monda (39) iz Francuske trajao je šest rundi, a slavio je naš borac odlukom sudija 60:54.

– Nikada ne mogu da budem potpuno zadovoljan kada protivnik izađe iz ringa na nogama, ali biće prilika za nokaute. Nadam se da ću već u svom sedmom meču zabeležiti četvrti nokaut – rekao je Ražnatović.

U uvodnim borbama nadmetali su se reprezentativci Vojvodine i Palmini tigrovi, a domaći kik-bokesri pobedili su sa 3:1.

(Izvor, foto www.novosti.rs)