KOLAŠINCU NORMA ZA EP

Last Updated: 10/06/2018Autor

ATLETIKA

Naš najbolji bacač kugle, i evropski dvoranski šampion iz 2013.godine, Asmir Kolašinac, danas je na Međunarodnom mitingu u Sarajevu bacio kuglu 20.48 metara. Taj rezultat obezbedio mu je prvo mesto na takmičenju, drugo mesto zauzeo je Mesud Pezer sa rezultatom 20.41m,a treći je bio Hamza Alić sa 20.21 metar.

„Danas je sve išlo po planu. Zadovoljan sam jer sam imao još hitaca preko 20 metara i jedan blizu 21m koji je bio prestup. Sada sve podređujem pripremi za Evropsko prvenstvo u Berlinu“, rekao je Kolašinac.

On je ovim rezultatom potvrdio normu za EP koja je 19.90 metara i koju je ispunio prošle godine u Beogradu kada je bacio 20.87m.

 

Ivana četvrta u Štokholmu

Na prvom mitingu Dijamantske Lige Ivana Španović osvojila je četvrto mesto sa rezultatom 6,81m. Ivanu je od pobede u Štokholmu delilo samo četiri centimetra, a trijumfovala je Britanka Loren Ugen sa 6,85m. Isti rezultat postigla je i Nemica Malaiko Mihambo, koje je zbog slabijeg drugog rezultata zauzela drugu poziciju. Treće mesto sa 6,83m osvojila je Kanađanka Kristabel Netej. Olimpijska šampionka Tiana Bartoleta bila je poslednja sa rezultatom 6,32m.

„Danas je Ivana skakala iz punog zaleta, tako da je za početak sezone rezultat 6,81m sasvim korektan. Sama serija skokova bila je nešto slabija, jer su skoro svi skokovi bili sa odrazom bez daske. U narednom periodu očekuje nas uvežbavanje zaleta, i podizanje forme. Ivanino sledeće takmičenje biće 27.juna kada će prvi put braniti boje Srbije na Mediteranskim Igrama“ – izjavio je trener Goran Obradović.

Medalja sa Mediteranskih Igara jedina je medalja sa velikih takmičenja koja nedostaje u Ivaninoj kolekciji odličja sa velikih takmičenja.