KNEŽEVIĆEVA I ADAMOVIĆ NAJBOLJI U PRVOM KOLU KUPA SSS U TROSTAVU VAZDUŠNOM PUŠKOM

Last Updated: 05/05/2019Autor

Zlatne medalje u prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u gađanju iz trostava vazdušnom puškom (3 puta 20 metaka), održanom u Novom Sadu,  osvojili su Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće) i Nikola Adamović (Jedinstvo, Stara Pazova). Prvim kolom Kupa, u kome učestvuju takmičari kadetskog uzrasta, ujedno je završen Kamp perspektivnih strelaca SSS, koji je u Novom Sadu počeo 1. maja. Tokom petodnevnog rada mladi strelci su vežbali trostav vazdušnom puškom, disciplinu koja je od prošle godine u razvojnom programu SSS.

U takmičenju devojaka o medaljama su odlučivale nijanse. Anja Knežević i Emilija Ponjavić („Dragan Jevtić Škepo“, Gornji Milanovac) su pogodile po 591 krug, što je ujedno bio i najbolji rezultat dana. Kneževićeva je trijumfovala zbog većeg broja „unutrašnjih centara“. Bronza je pripala Tamari Đapić (Crvena zvezda). Nikola Adamović je u konkurenciji kadeta trijumfovao sa 589 krugova. Srebro je osvojio Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813), a bronzu Veljko Mihajlović (Mladost, Inđija).

Prvo prvenstvo Srbije u trostavu vazdušnom puškom održano je prošle godine, a od ove sezone u kalendaru SSS je i nacionalni kup.  Drugo kolo biće održano početkom juna.

Kadeti: 1. Nikola Adamović (Jedinstvo) 589, 2. Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813) 585, 3. Veljko Mihajlović (Mladost) 581…

Kadetkinje: 1. Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće) 591 (42 centra), 2. Emilija Ponjavić („Dragan Jevtić Škepo“) 591 (40), 3. Tamara Đapić (Crvena zvezda) 589…