KLIČARIĆ, JAKAB I SIMONOVIĆ U BEOGRADU, BOGAT PRELAZNI ROK!

Last Updated: 26/06/2018Autor

KUGLANJE

Prelazni rok u Kuglaškom savezu Srbije, koji traje do 30. juna, biće, ako je suditi prema  trenutnim, nezvaničnm, izveštajima  veoma bogat! Svi prelasci su nezvanični, dok ih ne verifikuju registracione komisije KSS i KSV. Dvojica kuglaša iz redova omladinske reprezentacije Srbije, petostrukih uzastopnih šampiona sveta došli su u tim državanog prvaka Beograda! Iz Crvene zvezde prešli su Bojan Kličarić, ove godine i svetski juniorski prvak u miksu sa Herminom Lukač i Želislav Jakab koji je u Novigradu 2016. osvojio i bronzu u kadetskom Svetskom kupu. Treće pojačanje Beograda, zvaničnog šampiona i pobednika Kupa Srbije, je nekadašnji omladinski reprezentativac  Slobodan Simonović koji je došao iz vojvođanskog ligaša zrenjaninskog Banata. Simonović je aktuelni pojedinačni vicešampion Srbije u kombinaciji i treći pojedinačno – klasik. U ovoj disciplini ima srebro iz 2012.

Juniorski reprezentativac Nemanja Balać prešao je, iz Crvene zvezde, u redove vicešampiona Partizana, koji je dobio i veliko pojačanje iz inostranstva, reprezentativca Miloša Simijonovića (lane igrao u austrijskoj Super ligi). U Crvenu zvezdu su iz Partizana prešli Novak Obradović i Jovica Janković, a iz srpskoligaša Soko Štark Avale Ade došao je Milenko Škundrić. Iz redova superligaša Kragujevca, u Metalac iz Gornjeg Milanovca, u prošloj sezoni trećeg tima Super lige Srbije, prešao je  Dejan Trifunović.

Subotički superligaš Spartak 024 osetno se pojačao. Iz superligaša Korduna iz Kljajićeva došli su Nenad i Nikola Blagojević,  kao i Velimir Joković (iz kulskog Hajduka)  i Stevan Živković (iz novosadskog Radničkog).  Reprezentativac Saša Juhas je iz Spartaka 024 otišao i tim vojvođanskog ligaša  novosadske Vojvodine. Srpskoligaš iz Rakovice IMR jači je za Milutina Davidovića koji  je prešao iz novosadskog Radničkog. Iz tima ženskog vicešampiona Srema, u ekipu novog superligaša EDB vratila se  Ana Marton. Tatijana Rujević (iz Rudara, Kostolac) i mlada  Kristina Trošić (iz Jagodine) takođe su pojačale EDB, povratnika u elitno društvo.

U Sremu će u novoj sezoni igrati Gordana Marinković (došla iz Jagodine). U tim beogradskog superligaša Singidunuma prešla je Milica Babić (iz Železničara).