KIKBOKSERI SRBIJE OSVOJILI 15 SVETSKIH ODLIČJA U SARAJEVU

Last Updated: 28/10/2019AutorTags: ,

Osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje osvojio je srpski tim na Svetskom prvenstvu u kik boksu u Sarajevu. U nikad jačoj konkurenciji, srpski kik bokseri su pokazali da se nalaze na vrhu sveta. Zlata su osvojili Milana Bjelogrlić, Saida Bukvić, Teodora Manić, Saška Krstić, Konovalov Aleksandar, Džepina Bojan, Menković Aleksandar i Nikola Filipović, srebra Memedovski Danijel, Ajla Lukač, Todorović Nikola i Miloš Keljanović, a bronze Staša Veić, Ljubo Jalovi i Nikola Stošić.

U ukupnom plasmanu, u sve tri discipline u kojima je takmičenje održano (Low Kick, K-1, Light Contact), Srbija je zauzela drugo mesto, odmah posle Rusije. Treće mesto je ostalo daleko iza nas po statistici.Ovo je istorijski rezultat jer smo na ovom prvenstvu imali borce u sve tri discipline. Inače, u Lou kiku smo drugi a u K-1 smo prvi u svetu. Gledajući  brojke, naših 19 i ruskih 55 takmičara i ovoliki broj medalja, sigurno jesu razlog za ponos. Dodajmo tome da je Srbija imala 12 finala a Rusija 16.

Završeno je jedno veoma uspešno svetsko prvenstvo, ali se takmičari koji će predstavljati Srbiju na drugom delu prvenstva gde će biti održano, izmedju ostalih, i takmičenje u Ful Kontaktu, uveliko spremaju.