KATARINA MARICKI 32. U KVALIFIKACIJAMA ZA OI MLADIH

Last Updated: 18/02/2018Autor

STRELJAŠTVO

Katarina Maricki zauzela je 32. mesto vazdušnim pištoljem na drugom evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre mladih (Buenos Ajres, 6 – 8. oktobar). Turnir je održan u Đeru, kao uvertira takmičenjima na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koja startuju u utorak. Učesnice su u osnovnom delu takmičenja pucale 40 dijabola (a ne 60 po pravilima uvedenim 1. januara 2018.), jer je kvalifikacioni ciklus počeo prošle godine, kad su na snazi bila stara pravila. Katarina Maricki, jedina predstavnica Srbije na turniru, je „ubila“ 364 kruga. Članica družine „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice je u konkurenciji blizu 50 takmičarki zauzela 32. mesto.

Na OI mladih učestvovaće svega 80 strelaca, po dvadeset u svakoj disciplini (vazdušna puška i pištolj za mlađe juniore i mlađe juniorke). Jedna zemlja ne može da ima više od jednog predstavnika po disciplini, a Srbija je izborila dva mesta, jer kvote su na prvom kvalifikacionom takmičenju za evropski kontinent, održanom lane u Bakuu, ispunili Đorđe Savić i Marija Zavišić (oboje puška). Na turniru u Bakuu, kao i u Đeru, podeljene su samo po tri „olimpijske vize“ po disciplini.

Medalje na Evropskom prvenstvu su „na meti“ strelaca od utorka. Prekosutra, prvog dana takmičenja, na vatrenu liniju izlazi šestoro srpskih juniora. Puškom će se u pojedinačnoj konkurenciji nadmetati: Marija Malić, Ivana Marić, Marija Zavišić, Đorđe Savić, Veljko Ilić, Aleksa Mitrović. Na programu će biti i juniorski miks pištoljem, ali Srbija u ovom nadmetanju neće imati ekipu, jer sem Katarine Maricki, nemamo predstavnike pištoljem u omladinskoj konkurenciji.

Kvalifikacije za OI mladih, vazdušni pištolj, mlađe juniorke, finale: 1. Glorija Fernandez (Španija) 233,7, 2. Jana Enina (Rusija) 233,0, 3. Vanesa Siger (Nemačka) 213,1… Kvalifikacije: 1. Đulija Kampostrini (Italija) 381… 32. Katarina Maricki 364…