KARATAŠ SJAJNA BAZA

Last Updated: 11/08/2017Autor

SKAJBOL

Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta održan je kamp skajbol sporta u Karatašu. Selektor Momčilo Božić radio je sa perspektivnim pionirima pet dana, a pomagali su mu najbolji seniori koji su i igrali mečeve Prvenstva Srbije.

– Po prvi put smo u Karatašu. Svaka čast Ministarstvu omladine i sporta, koje je puno uložilo u ovaj veliki kamp. Bili smo smešteni u novom klimatizovanom objektu Pančić, naši sportisti su danju trenirali na sjajno održavanom terenu sa prirodnom travom a uveče pod reflektorima na malom terenu. Na raspolaganju smo između treninga imali otvoren i zatvoren bazen, kao i klimatizovanu teretanu – istakla je predsednica Skajbol saveza Srbije, Kristina Jovanović Đurić.

Selektor Momčilo Božić vrlo je zadovoljan radom.

– Klinci su pokazali sjajan napredak. Kod seniora šampion Andrejević nije bio na nivou, iznenadili su rezultatima Ostojić i Barna. Krajem septembra dobićemo prvake države na završnim mečevima u Beogradu. Na kraju koristim priliku da se zahvalim direktoru GSP Beograd, Nikoli Milkoviću, gradskoj firmi u kojoj sam zaposlen, jer mi je izašao u susret i odobrio slobodne dane kako bi radio na ovom sjajnom kampu – istakao je Božić.

Skajbol je sport sličan skvošu i najatraktivniji je kada se igra na pesku ili travi. U Evropi je slabo zastupljen, jer fabrika koja proizvodi terene nalazi se samo u Južnoj Africi.DSC_0343