KAMPOVI DONOSE NAPREDAK SOFTBOLAŠICA

Last Updated: 04/09/2018Autor

SOFTBOL

U Softbol savezu Beograda, nastavljaju sa aktivnostima. U julu je održan tradicionalni međunarodni Trofej Beograda, a dve juniorke iz beogradskog kluba Svet sporta nastupaće za Srbiju u Sofiji, od 14. do 16. septembra na promociji povratka softbola i bejzbola na program Olmpijskih igara. I dalje traju program koja se sprovode uz finansijsku pomoć Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. A oktobar je planiran za mečeve Prvenstva Beograda u juniorskoj konkurenciji.

– Događaj u nekoliko gradova Evrope organizuje Svetska konfederacija WBSC. Zajedno će u centru Sofije, na improvizovanom terenu igrati softbolašice i bejzbolaši. Uz Srbiju, nastupiće Bugarska, Češka i Rumunija – istakla je Jelena Cvetković, predsednik Softbol saveza Beograda. – Naš savez sprovi program “Treniraj i napreduj kroz kampove olimpijskog sporta softbola’’. Svako može da se oproba u našem sjajnom sportu. A klub Svet sporta organizovao je program “Olimpijski i neolimpijski sportovi mogu zajedno’’ gde smo našim sportistima ali i svim drugim zainteresovanim licima pokazivali sportove softbol i skajbol.

Jelena Cvetković, od septembra do decembra, planira pojačavanje rada sa mlađim kategorijama. Ona će kao licencirani trener rukovoditi treninzima kluba Svet sporta škorpions u Ripnju a u planu su promocije u Belom Potoku i na Čukarci. Treninzi su otvoreni i za druge softbolašice iz klubova članica saveza Đulijano i Lokomotva.20180616_183848