KAMP U KRAGUJEVCU ISPUNIO OČEKIVANJA

Last Updated: 12/08/2018Autor

BADMINTON

Kragujevac je od 5. do 10. avgusta 2018. bio domaćin osmog izdanja Girls Project – Serbia 2018, Međunarodnog kampa za devojčice uzrasta do 15 godina koji je deo regionalnog razvojnog projekta Evropske badminton konfederacije. U hali “Jezero” šest dana je pod budnim okom glavnog trenera Kampa Tine Ridl iz Austrije, njenih prvih asistenata Debi Linč iz Danske i Korine Dan iz Rumunije, kao i ostalih trenera radilo 25 najtalentovanijih igračica iz Danske, Austrije, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Bugarske i Srbije. Našu zemlju su predstavljali takmičarke Anđela Vitman, Sanja Perić, Nina Bogdanović i Čarna Mihajlović i treneri Marija Bulatović i Andreja Todorović.

„Izuzetno nam je drago što smo i po osmi put uzastopno ugostili sjajne badmintonke i njihove trenere, ove godine iz šest zemalja, i što smo uspeli da sprovedemo u delo sve planirane aktivnosti. Posebno imponuje činjenica da su sve učenice Kampa disale kao jedna što je, u svakom slučaju, doprinelo da pripreme budu odrađene veoma intenzivno i kvalitetno. Da smo i ove godine uradili dobar posao svedoči i podatak da su svi gosti bili prezadovoljni tradicionalnim srpskim gostoprimstvom, uslugama po visokim standardima, kao i dodatnim socijalnim aktivnostima koje smo organizovali za učesnice Kampa”, kazao je Andreja Todorović.

Po njegovim rečima glavni trener Kampa Tina Ridl ostavila je sjajan utisak, a da su i svi ostali treneri dali nemerljiv doprinos u realizaciji svih trenažnih aktivnosti.

“Drago nam je što su sve igračice bile na ujednačenom, istovremeno veoma visokom tehničkom nivou za svoj uzrast. Prezadovoljni smo i izdanjem predstavnica Srbije koje su pokazale sve svoje kvalitete i uspešno parirale i nadmetale se sa svojim vršnjakinjama”, istakao je Todorović i dodao – “Sve us vemu ponosni smo uspešnom organzacijom odličnog Međunarodnog kampa, a ovom prilikom se zahvaljuem svim učesnicama Kampa, članovima stručnog štaba na ogromnoj energiji kao i institucijama koje su podržale organizaciju ovog događaja”.

Inače, Girls Project – Serbia 2018 je realizovao Badminton klub Ravens KG uz podršku Badminton saveza Srbije i Grada Kragujevca. Kamp su ove godine podržali i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, “STEFAN d.o.o”, “TOMEX catering”, Hala „Jezero“, “PRIZMA” Kragujevac i Projekat “Zdravo leto u Kragujevcu”.