KALIČANIN MEĐU PET STUDENATA GENERACIJE PROJEKTA EU

Last Updated: 06/12/2017Autor

BADMINTON

Srpski badminton reprezentativac Miodrag Kaličanin uvršten je među pet najboljih studenata generacije Projekta koji je finansirao program Evropske unije ERASMUS+ s ciljem edukacije sportista i sportskih radnika na polju menadžmenta događaja, na koji je stavljena tačka TASEM Kongresom u Barseloni 1. i 2. decembra 2017. Završni čin čitavog Projekta “odigran“ je na Nacionalnom Institutu za sport u Barseloni, a prvi dan ovog događaja bio je u znaku sjajnih predavanja. Na bini su se našli Mišel Filu, savetnik predsednika Svetske košarkaške federacije, Huan Karlos Hidalgo, nekadašnji olimpijski šampion u streličarstvu, Viktor Sančez, predstavnik Mediteranskih igara u Taragoni, kao i profesori sa Instituta u Barseloni, te univerziteta u Kentu, Lozani i Ljeidi. Drugog dana Kongresa studenti su prezentovali svoje završne radove nakon čega su im uručene diplome specijalista u oblasti organizacije velikih međunarodnih događaja.

“Veoma mi je drago što sam u proteklih godinu i po dana bio deo ovako velikog Projekta. Naučio sam mnogo toga, ali sam istovremeno svoje znanje iz oblasti organizacije velikih međunarodnih sportskih događaja nesebično podelio sa ostalim učesnicima Projekta. Odlična nagrada za uložen trud je i to što sam uvršten među pet najboljih studenata generacije po ocenama profesora i koordinatora, a diploma specijaliste u ovoj oblasti će mi svakako puno značiti u budućnosti“, kazao je Miodrag Kaličanin.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Miodraga Kaličanina na završnom TASEM Kongresu u Barseloni.