KAJAKAŠI VEČERAS PUTUJU U TARAGONU

Last Updated: 20/06/2018Autor

KAJAK KANU

Srpski kajakaški tim sastavljen od petoro takmičara i dvojice trenera večeras putuje u Taragonu (Španija) na 18. Mediteranske igre. Kajakaška takmičenja su na programu 23. i 24. juna.

Za medalje će se boriti: Marko Dragosavljević (disciplina K-1 200), Stefan Vekić (K-1 500), Vladimir Torubarov/Ervin Holpert (K-2 500) i Milica Starović (K-1 200, K-1 500). Treneri su Uroš Pavlović i Milenko Našagaćin. Srpski kajak predstavljaće i sudija Ivana Šešum.

Trener Uroš Pavlović je pred put u Španiju rekao:

– Posade su u formi iako je nedavno završeno Evropsko prvenstvo u Beogradu za koje su se naši takmičari pripremali. U Taragoni imamo pet posada i pokušaćemo da se domognemo što veceg broja odlicja u veoma jakoj konkurenciji. Kvalitetne takmičare imaju domaćin Španija pa Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska… Posle Evropskog prvenstva u Beogradu smo imali mini pripreme u Rumi, na Borkovcu. Treninzi u društvu mlađih seniora koji se spremaju za Evropsko prvenstvo u Auronzu su prijajali seniorima. Saradnja je na maksimalnom nivou i zajedno se napreduje. Na prethodnim Mediteranskim igrama održanim u Mersinu (Turska) srpski kajakaši su osvojili četiri odličja.