KADETI PREOKRETOM SA IGRAČEM MANJE DO POBEDE PROTIV BELORUSIJE

Last Updated: 28/10/2019Autor

Kada proradi srpski inat…Kadetska reprezentacija Srbije, posle iznenađujućeg poraza od Letonije (1:2) u prvom meču prvog kruga kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, pobedila je u Minsku selekciju domaćina, Belorusiju – 2:1 (2:1). Izbaranici selektora Dejana Brankovića ostvarili su pravi podvig, jer su od 33. minuta zbog isključenja Lazića, igrali sa igračem manje, a domaćin je vodio tada 1:0 golom Zinoviča u 15. minutu. I u trenucima kada bi neka selekcija pala, „orlići“ su ustali i do kraja prvog poluvremena potpuno preokrenuli rezultat. Junak je bio napadač Partizana Boris Krstić koji je u samo pet minuta postigao dva gola i vratio nadu Srbiji da sudbinu prolaska u elit rundu kvalifikacija ima u svojim rukama. U poslednjem meču Srbija se sastaje 30. oktobra sa Mađarskom koja je danas savladala Letoniju 3:0.

SRBIJA: Ćopić, Bojat, Đorđević, Subotić, Lazić, Stanković, Petković (od 72. Jelenković), Bačanin (od 84. Ranđelov), Cvetićanin (od 84. Stojanović), B.Krstić (od 55. Miletić), Ajdar.

BELORUSIJA: Kudravec, Lihadžievski (od 46. Černok), Bruj, Parkhomenka, Kasarab, Nižnik, Mihnjuk (od 72. Kuznjecov), Kunski (od 57. Latihov), Zinovič, Mihdalionak (od 46. Galuško), Šetko.