It seams that you haven't connected with your Twitter account
9 June, 2023
PočetnaFudbalKADETI PREOKRETOM SA IGRAČEM MANJE DO POBEDE PROTIV BELORUSIJE

KADETI PREOKRETOM SA IGRAČEM MANJE DO POBEDE PROTIV BELORUSIJE

Kada proradi srpski inat…Kadetska reprezentacija Srbije, posle iznenađujućeg poraza od Letonije (1:2) u prvom meču prvog kruga kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, pobedila je u Minsku selekciju domaćina, Belorusiju – 2:1 (2:1). Izbaranici selektora Dejana Brankovića ostvarili su pravi podvig, jer su od 33. minuta zbog isključenja Lazića, igrali sa igračem manje, a domaćin je vodio tada 1:0 golom Zinoviča u 15. minutu. I u trenucima kada bi neka selekcija pala, „orlići“ su ustali i do kraja prvog poluvremena potpuno preokrenuli rezultat. Junak je bio napadač Partizana Boris Krstić koji je u samo pet minuta postigao dva gola i vratio nadu Srbiji da sudbinu prolaska u elit rundu kvalifikacija ima u svojim rukama. U poslednjem meču Srbija se sastaje 30. oktobra sa Mađarskom koja je danas savladala Letoniju 3:0.

SRBIJA: Ćopić, Bojat, Đorđević, Subotić, Lazić, Stanković, Petković (od 72. Jelenković), Bačanin (od 84. Ranđelov), Cvetićanin (od 84. Stojanović), B.Krstić (od 55. Miletić), Ajdar.

BELORUSIJA: Kudravec, Lihadžievski (od 46. Černok), Bruj, Parkhomenka, Kasarab, Nižnik, Mihnjuk (od 72. Kuznjecov), Kunski (od 57. Latihov), Zinovič, Mihdalionak (od 46. Galuško), Šetko.