KADETI OSMI U EVROPI

Last Updated: 20/08/2018Autor

RUKOMET

Kadetska reprezentacija Srbije porazom je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. U borbi za plasman na sedmo mesto, bolji od izabranika Aleksandra Radosavljevića bili su reprezentativci Francuske rezultatom 39:23 (19:12). Najefikasniji u srpskom taboru bio je Stefan Petrić sa pet golova, dok su se Kojadinović i Horvat četiri puta upisali u listu strelaca. Drevi Paskal postigao je 13 golova za reprezentaciju Francuske.

Nakon ovog poraza, Srbija je učešće na prvenstvu Evrope završila kao osmoplasirana selekcija, ali je primarni cilj ostvaren plasmanom u glavnu fazu takmičenja, čime je obezbeđeno učesće na Svetskom prvenstvu sledeće godine u Makedoniji.

 

Jovica Nikolić najbolji desni bek EP kadeta

Desni bek reprezentacije Srbije, Jovica Nikolić, izabran je u idealnu postavu Evropskog prvenstva za kadete u Hrvatskoj. Turnir koji je selekcija Srbije završila na osmom mestu, čime je izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Makedoniji naredne godine, završen je trijumfom Švedske, koja je savladala Island 32:27 u finalu. Individualno priznanje za desnog beka novosadske Vojvodine, ima još veću težinu kada se zna da će mladi Nikolić tek u decembru proslaviti 17. rođendan (2001), a da je većina igrača na Evropskom prvenstvu rođena 2000. godine.