JUNIORIMA SVETSKA BRONZA

Last Updated: 13/08/2017Autor

VATERPOLO

Srpski talenti su uspešno završili svetsko prvenstvo. U uzbudljivoj, borbenoj utakmici pobedili su odličan tim Mađarske 12:11. Prve dve četvrtine naš tim je pred prepunim tribinama odigrao odlično. Čvrsto je držao ritam utakmice, bio efikasan u napadu. Sve što je bilo loše protiv Grka sada se vratilo na pravi način.

Posle 8:4 malo ko je verovao da Mđari mogu nešto da urade. Naravno, nisu se predali. Brzo su smanjili na 8:6 ali je Srbija do kraja četvrtine sačuvala ta dva gola. U poslednjih osam minuta naš tim je opterećen ličnim greškama bio na velikim iskučenjima. Odnos 20:12 u borbenoj utakmici dovoljno govori o odnosu isključenja. Radonjić je sa dva lepa gola držao prednost, bilo je 5,20 do kraja 12:9 za Srbiju. Madjari su krenuli na sve ili ništa, oslanjali su se na igrača više. Smenjio je Teleki, da bi 47 sekundi pre kraja Manherc pogodio za 12:11 u korist Srbije. Izgubio je naš tim loptu u poslednjem napadu, rival imao 22 sekunde da izjednači. Ali Tankosić je presekao napad Vadoviča i bronza je pripala Srbiji.

– Za ovu ekipu veliki uspeh. Trebalo je i ranije da rešimo pitanje pobednika protiv tima koji ima odlične pojedince. Odigrali smo dobro, pokazali da ovah sastav ima momke koji mogu da nastave seriju uspeha i u juniorskoj konkurenciji. Evropsko zlato i svetska bronza su dokaz njihovog kvaliteta – rekao je Vladimir Vujasinović.

Kapiten Drašović:

– Ponosan sam na ovu ekipu, posebno što smo pokazali mentalnu snagu da se posle poraza od Grčke podignemo i pobedimo sjajan tim Mađarske. Još mi je žao poraza od Grčke ali je lepo kada se osvoji bronza.

Marko Janković:

– Bronza je uspeh. Znali smo šta nas čeka, Mađarska je odlična ekipa. Trebalo je posle velikog odmora da budemo mirniji. Ovako smo im dali šansu ali smo na kraju zasluženo pobedili.

Filip Radojević:

– Teško je bilo šta da se kaže ali ova ekipa je zaslužila medalju. Bilo bi loše da smo i danas podbacil. Dali smo sve od sebe, bili bolji i ako sa velikim brojem isključenih igrača pronašli snagu da slavimo. Bravo i hvala publici koja je bila sjajna.

SRBIJA: Filipović, Tankosić 2, Tomić 2, Lukić, Vučinić, Gvozdanović 1, Drašović 1, Toholj, Janković 2, Radojević, Radonjić 2, Velkić 2, Belopavlović. Selektor: Vujasinović.

MAĐARSKA: Vogel, Zernivari, Lukač, Vadovič, Nađi 1, Ruser, Zatmari 3, Časovski 1, Manherc 4, Buran, Simon, Teleki 2,Čizar. Selektor Horkaji.