JOVOVIĆ U LUKSEMBURGU

Last Updated: 08/07/2019Autor

U periodu od 4. do 6. jula, u Luksemburgu, održani su sastanci Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga Evropske badminton konfederacije (BEC), kojima je prisustvovao i Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije. Ovim sastancima zvanično je počeo novi dvogodišnji mandat članova komisija. Kao reizabrani član Komisije za razvoj članica i novoizabrani član Komisije za takmičenja evropskog kruga, Jovović je aktivno učestvovao u radu istih. Sastancima su, pored članova, prisustvovali i predstavnici menadžmenta i borda direktora BEC. Brojne interesantne teme su se našle na programu rada komisija. Među važnijima su se izdvojile: kategorisanje takmičenja Evropskog U17 kruga i izmena sistema bodovanja, pružanje višeg nivoa usluga sudijama i zvaničnim licima na evropskim takmičenjima, analiza Foruma članica i unapređivanje strukture i sadržaja istog, uvođenje godišnje evaluacije nivoa razvoja članica, dalja uspešna primena i proširivanje BASIS programa, uvođenje novog programa edukacije i razvoja nacionalnih sudija, nagrađivanje najbolje plasiranih takmičara na evropskim rang listama, međukomisijsko povezivanje i dr.

U istom periodu, u Luksemburgu je održana završnica Evropskog klupskog prvenstva, kojoj su u svojstvu gostiju prisustvovali i Piter Tarcala, predsednik Evropske badminton konfederacije, Brajan Agerbak, generalni sekretar, članovi borda direktora i komisija. Titulu evropskog klupskog šampiona odbranio je Badminton klub Primorje iz Vladivostoka (Rusija). Vicešampion Evrope postao je francuski Šambli Oise, dok su treće mesto podelili španski Rekreativo les La Orden i norveški Frogner II.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo je u značajnoj meri učešću Radomira Jovovića u radu Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga Evropske badminton konfederacije u Luksemburgu.