It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaJOVIĆ IMENOVAN ZA ČLANA TRENERSKE KOMISIJE SVETSKE TEKVONDO FEDERACIJE

JOVIĆ IMENOVAN ZA ČLANA TRENERSKE KOMISIJE SVETSKE TEKVONDO FEDERACIJE

TEKVODNO

Najbolji srpski tekvondo trener, Dragan Jović, imenovan je za člana trenerske komisije Svetske tekvondo federacije (WT)! Najbolji na svetu, ali i u izboru OKS-a 2017. godine, već je predsednik trenerske komisije Evropske tekvondo federacije, a od ovog momenta u naredne dve godine biće član i svetske – do Svetskog prvenstva u Mančesteru 2019. Poruka je došla od Čungvon Čoa, predsednika Svetske tekvondo federacije.

-Zaista nemam šta da kažem na ovu odluku Svetske tekvondo federacije. Veliko priznanje za naš Savez, moj klub Galeb i mene lično. Daću sve od sebe da sport u mojim ingerencijama unapredim, učinim boljim. Biti deo ove elitne grupe trenera je velika stvar i još veća obaveza, uvek će mi biti u glavi da tamo predstavljam trenera iz Srbije i Evrope. Potrudiću se da me posle dve godine ne zaborave – rekao je Dragan Jović.

Milica Mandić i Tijana Bogdanović su pod njegovim vođstvom osvojile medalje na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine, dok su Vanja Stanković i Milica osvojile zlatne medalje na SP 2017. godine u Koreji. Jović je zajedno sa Mandićevom je 2013. godine postao član Kuće slavnih, dva puta je proglašen za najboljeg trenera Srbije u izboru OKS-a, a prošle godine je izabranm i za najboljeg tekvondo trenera sveta u izboru Svetske tekvondo federacije.