JOVANOVIĆEVOJ, ZORIĆU I ARSENOVIĆU URUČENE STIPENDIJE

Last Updated: 07/06/2017Autor

DOGAĐAJI

Zahvaljujući razumevanju i podršci koju Grad Beograd pokazuje i pruža, naporedo sa stalnim naporima za unapređivanje položaja i poboljšanje uslova života naših sugrađana sa invaliditetom, zapaženi su pomaci u sferi sporta o čemu najbolje govore sve masovniji obuhvat pripadnika ove populacije i sve zapaženiji rezultati naših paraolimpijaca među kojima je i znatan broj sportista iz našeg Grada. U tom pogledu, kao značajan vid podsticaja i priznanja za rad i rezultate koji se postižu, upravo na inicijativu i uz podršku Grada, Sekretarijata za sport i omladinu, ustanovljeno je i stipendiranje za mlade sportiste sa invaliditetom i već četvrtu godinu zaredom Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda dodeljuje stipendije uspešnim talentovanim sportistima.

S tim u vezi u sredu, 7. juna 2017, održano je svečano uručenje povelja ovogodišnjim nosiocima stipendija Danijeli Jovanović (para-tekvondo, para-biciklizam ), Šćepan Zorić (plivanje ) i Arsen Arsenović (para-kanu). Danijela Jovanović je zasigurno jedan od sportista sa invaliditetom sa najdužim aktivnim sportskim stažom u Srbiji a i šire. U svojoj bogatoj sportskoj karijeri Danijela ima upisano učešće u finalnoj trci na Svetskom prvenstvu u plivanju, osvojen najviši vrh Evrope – Elbrus, više osvojenih medalja sa Evropskih i Svetskih kupova u parabiciklizmu, a najnoviji uspeh – osvojena bronzana medalja na Prvenstvu Evrope u paratekvondou, svrtstava je u jednu od najtrofejnijih sportista sa invaliditetom kojoj će ova stipendija doprineti daljem sportskom usavršavanju a i rešavanju svakodnevnih životnih potreba kao korisniku zajednice stanovanja.

Šćepan Zorić, državni reprezentativac u plivanju, spada u veoma perspektivne mlade sportiste pred kojima je blistava sportska karijera. Osvejena medalja na Svetskim igrama za mlade u plivanju uticala je na odluku da se upravo njemu ukaže poverenje i čast da bude nosilac ovogodišnje stipendije koja će zasigurno bitnije uticati na njegov dlji napredak.

Arsen Arsenović je ovogodišnjim istorijskim uspehom – osvajanje prve zlatne medalje na Svetskom kupu u para-kanuu, opravdao prošlogodišnje poverenje i stekao sa pravom čast da i ove godine bude nosilac stipendije koju će iskoristiti za pripreme za predstojeće Evropsko i državno prvenstvo.