JOVANA PREKOVIĆ ŠAMPIONKA EVROPE U KARATEU

Last Updated: 06/05/2017Autor

KARATE

Srbija ima evropskog prvaka u karateu! Jovana Preković i njen trener Roksanda Atanasov su postigle ogroman uspeh za srpski karate i na seniorskom EP u Turskoj osvojila zlatnu medalju! U finalu je pobedila Lusi Ignas (Francuska) koja je do danas bila prvakinja Evrope. Rezultat je bio 4:2. Članica Karate kluba „Knjaz“ će od danas na Svetskoj rang listi biti na prvom mestu što će joj mnogo značiti za postizanje norme za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine što je njen glavni cilj.

– Presrećna sam, ovo takmičenje je za mene psihički bilo veoma teško jer sam došla kao jedan od favorita za osvajanje neke od medalja. Ove godine sam bila stvarno dobra osvojila sam zlatnu ligu u Parizu bila sam treća na Svetskoj ligi u Roterdamu i evo danas i zlato na seniorskom prvenstva Evrope. Moj trener Roksanda Atanasov I ja smo zacrtale put ka Tokiju i ovo je samo jedna od stepenica na tom putu zato će me osvajanje zlatne medalja na EP samo još višemotivisati da i na svim drugim takmičenjima budem još bolja – rekla je Jovana.

Ona se zahvalila svima koji su joj pomogli da dođe do velikog uspeha.

– Želela bih da se ovim putem zahvalim mojim drugovima iz Karate kluba “Knjaz” iz Aranđelovca koji su trenirali sa mnom bodrili me i bili uvek tu kada je bilo najteže, mom treneru Roksandi, porodici,Opštini Aranđelovac, Karate federaciji Srbije ali i Vladi Republike Srbije čiji sam stipendista – poručila je Jovana Preković.

Njen trener Roksanda Atanasov nije krila zadovoljstvo.

– Ovo je još jedna potvrda Jovaninog vrhunskog kvaliteta ali i potvrda da smo na pravom putu. Odlično smo tempirale formu i bile smo potpuno spremne da ovde u Turskoj osvojimo zlato. Naravno ovo je za nas samo početak naš cilj su Olimpijske igre u Tokiju i svi naši dalji planovi su usmereni samo na taj cilj. Hvala svima koji su navijali za nas hvala mojoj porodici koja je tokom čitavog period priprema bila sa nama Ii naravno hvala svima u Srbiji koji su nas pratili i podržavali svih ovih dana u Turskoj- zaključila je Atanasov.

Marko Antić u kategoriji do 60 kg nije uspeo da u finalu u teškoj i izjednačenoj borbi savlada Letonca Kalvisa Kalninsa, koji se na svetskoj rang-listi nalazi 14 mesta ispred reprezentativca Srbije. Posle finala u Kodžaeliju Kalnins će napredovati s 12., a Antić sa 26. mesta… Letonac je pobedio s 1:0, a Antić se srebrnom medaljom se vratio na staze uspeha, jer ne sme se zaboraviti da je 2012. osvojio bronzano odličje na Svetskom prvenstvu, a da je 2015. na Evropskim igrama u Bakuu poražen tek u borbi za medalju. Antić je do finala stigao pobedama na Alakbalijem iz Azarbejdžana, Filipovičem iz Ukrajine i u polufinalu nad Imrihom iz Slovačke. Bronzane medalje osvojili su Slobodan Bitević (Dinamo Pančevo) u kategoriji preko 84 kilograma i Sanja Cvrkota (Zadrugar Lazarevo) u disciplini ispod 68 kg.

(Izvor, foto www.novosti.rs)