JOVAN ŠURBATOVIĆ NOVI GENERALNI SEKRETAR FSS

Last Updated: 09/12/2016Autor

FUDBAL

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo je odluku o imenovanju Jovana Šurbatovića za novog generalnog sekretara fudbalske organizacije. Istovremeno izražena je zahvalnost dosadašnjem prvom operativcu Nebojši Ivkoviću na svemu ostvarenom tokom višegodišnjeg rada u savezu. Ivković krajem godine odlazi u penziju, ali će i posle toga nastaviti da sarađuje sa Fudbalskim savezom Srbije.

– Imenovanje na mesto generalnog sekretara nacionalnog saveza doživljavam kao veliku čast i priznanje za dosadašnji rad u fudbalu, ali u isto vreme i kao veliku obavezu. Svestan sam ogromne odgovornosti i svih izazova koji su pred našom organizacijom u budućem vremenu. Fudbalski savez Srbije ima ambiciju da postavi najviše standarde u svim aspektima svog delovanja. Pred nama su veliki poslovi koje smo započeli, a koje je predsednik Slaviša Kokeza jasno definisao u svom predizbornom programu. Zahvaljujem se Nebojši Ivkoviću na svemu što je do sada uradio za srpski fudbal, kao i na podršci koju mi je pružao od trenutka kad sam došao u FS Srbije – rekao je novi generalni sekretar FS Srbije Jovan Šurbatović.

Jovan Šurbatović, dosadašnji zamenik generalnog sekretara FSS, rođen je 29. marta 1968. godine. Diplomirani je ekonomista. Magistrirao je 2007. godine na Univerzitetu za mir UN na temu „Kategorizacija sportova“, a doktorsku disertaciju pod nazivom „Upravljanje sportskim objektima“ odbranio je na Univerzitetu u Novom Sadu 2012. godine. Pre dolaska na mesto zamenika generalnog sekretara FSS više od pet godina obavljao je funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza Beograda, a bio je i potpredsednik Privremenog organa rukovođenja u FS Beograda. Dugogodišnji je član Skupštine FK Crvena zvezda i direktor FK Radnički iz Obrenovca u vreme njegovih najvećih uspeha.

Jovan Šurbatović je obaljao i mnoge druge važne dužnosti i funkcije u svojoj poslovnoj karijeri. Bio je Direktor za poslovanje sa privredom Banke Inteza, član UO Banke Poštanska štedionica, finansijski direktor Srbijaautoput, direktor JP Agencija za obnovu Beograda, pomoćnik direktora JP Ada Ciganlija, predsednik UO Beogradske Arene i član Gradske vlade Beograda zadužen za sport. Od 1993. godine radi i u prosveti, prvo u srednjoškolskom, a kasnije i u visokoškolskom obrazovanju. Danas je profesor na Fakultetu za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla. Piše stručne i naučne radove, autor je nekoliko knjiga i udžbenika. Oženjen je, otac troje dece. Na novu funkciju Jovan Šurbatović se bira do kraja mandata članova Skupštine FSS za period 2016 – 2020. Odbor za hitna pitanja FSS doneo je novi Pravilnik o radu Arbitražnog suda i odluku o izboru arbitara.