JOŠ SEDAM FINALA U ITALIJI

Last Updated: 29/06/2018Autor

KAJAK KANU

Drugog dana Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore u Auronzu (Italija), mladi srpski kajakaši obezbedili su još sedam A i tri B finala.

Nove trke za odličja su obezbedile mlađeseniorske posade: Biljana Relić (K-1 200), Strahinja Stefanović (K-1 200), Nikolina Mijušković (C-1 200), Anđelo Džombeta, Nikola Rasulić (K-2 1000), Stefan Vekić (K-1 500) i Marija Dostanić (K-1 500), kao i juniorka Eva Barta (K-1 1000).

– Kvalifikacije su bile sjajne, nisam očekivala da će da bude baš ovako. Imala sam jako dobro vreme, za čamac bila brža od sledeće devojke. Voda i vazduh su dosta teški ali potrudiću se da u finalu dam sve od sebe i da osvojim medalju, nadam se onu najsjajniju, i da pokažem da Srbija ima potencijal u kanuu – rekla je Nikolina Mijušković.

Nikola Rasulić je sa Anđelom Džombetom bio uspešan u dvosedu na 1.000 metara

– U petak smo očekivali da prođemo direktno u finale ali nam je cela trka loše legla, na 500 smo imali takav peh da smo do kraja jedva ostali u čamcu. Polufinalna trka nam je dobro krenula trka, sve vreme smo bili prvi, drugi. Koncentracija je bila sve vreme na nivou i nismo imali ispadanja i krivljenja koja su nas mučila u petak. U četvercu smo odlično startovali ali u finišu se videlo da nam fali uveslanost.

Stefan Vekić je u finalu jednoseda na 500 metara.

– Zadovoljan sam odveslanom trkom, imam još prostora da izveslam bolje jer su mi smetali talasi od drugih takmičara koji idu na start u samom finišu trke gde sam izgubio prvu poziciju. U finalu očekujem borbu za neko od odličja, daću maksimum i pokušati da dođem do cilja najbrže sto mogu.

Podsećamo, u petak su mesto u A finalima obezbedili junior Bojan Zdelar u jednosedu i mlađe seniorke Marija Dostanić i Biljana Relić u dvosedu na 500 metara.

Juniorski četvrac na 500 metara u sastavu: Stefan Vrdoljak, Dimitrije Novaković, Vojin Rudović i Luka Alavanja izborio je mesto u B finalu, baš kao i Aleksandar Perović u K-1 1000. Mesto u utešnom finalu obezbedio je i mlađi senior Marko Subotić (K-1 1000).

Takmičenje su u polufinalu završili mlađeseniorski četverci na 500: Nemanja Stanivuković, Bojan Milinković, Nikola Rasulić, Mihailo Subotić, odnosno Zorana Dolovac, Nikoleta Džombeta, Sandra Polovina, Nađa Golubov. Isti učinak imali su i juniori: Nikola Perak, Miodrag Ikadinović (K-2 1000), Anja Damjanov, Ivona Hornjaček (K-2 500) i Anastazija Bajuk, Olivera Mihajlović, Rita Siveri, Eva Barta (K-4 500).

Takmičenje je u kvalifikacijama završio mlađi senior Strahinja Stefanović (C-1 200).

Juniori Željana Petrović i Bojan Zdelar su veslali kvalifikacije u jednosedima na 200 metara i izborili mesto u polufinalu.