It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 January, 2023
PočetnaVesti naslovnaJOŠ JEDAN KOPLAS KUP

JOŠ JEDAN KOPLAS KUP

VAZDUHOPLOVSTVO

Ovogodišnji osmi po redu “Koplas Pro Kup”, međunarodno takmičenje u dvoranskim disiplinama u vazduhoplovnom modelarstvu (F1N i F1N -150) okupiće u nedelju, 26. februara oko 60 takmičara svih uzrasta iz zemlje i regiona. “Prijave stižu svakodnevno iz Novog Sada, Zemuna, Beograda, Trstenika, Zrenjanina, Sombora… Očekuju se gosti iz Hrvatske i to iz Karlovca, Borova, Osijeka i Zaprešića, a najavili su se i modelari iz Kaljiningrada iz Rusije”, kaže Martin Grubić iz organizacije takmičenja.

Kao i svake godine, kotizacija se ne plaća, svima je obezbeđen domaćinski ručak u režiji prijatelja iz lokalnog udruženja ribolovaca, a organiziaciju će pomoći i preko dvadeset volontera. To su pre svega roditelji juniora kluba domaćina, bivši i sadašnji stariji članovi te zaposleni u kompaniji “Koplas Pro” koja je i glavni sponzor takmičenja. Organizator ima izuzetnu podršku i osoblja osnovne škole koja upravlja halom i svih angtažovanih lokalnih institucija i službi kojima ovaj popularni “modelarski vašar” odavno više nije samo obaveza, već i zadovoljstvo.

Od osnivanja takmičenje je orijentisano prema mladima i razvoju, pa se kao i uvek glavni trofeji “Koplas Pro Kup” dodeljuju najuspešnijim juniorima u zbiru obe discipline. Takođe pored standardnih medalja za najbolje u ukupnom i juniorskom plasmanu u obe discipline, organizator je spremio nagrade i za mlađe juniore (do 12 godina), osnovnoškolce (do 15 godina) i najbolje dame.