JOŠ JEDAN KOPLAS KUP

Last Updated: 22/02/2017Autor

VAZDUHOPLOVSTVO

Ovogodišnji osmi po redu „Koplas Pro Kup“, međunarodno takmičenje u dvoranskim disiplinama u vazduhoplovnom modelarstvu (F1N i F1N -150) okupiće u nedelju, 26. februara oko 60 takmičara svih uzrasta iz zemlje i regiona. „Prijave stižu svakodnevno iz Novog Sada, Zemuna, Beograda, Trstenika, Zrenjanina, Sombora… Očekuju se gosti iz Hrvatske i to iz Karlovca, Borova, Osijeka i Zaprešića, a najavili su se i modelari iz Kaljiningrada iz Rusije“, kaže Martin Grubić iz organizacije takmičenja.

Kao i svake godine, kotizacija se ne plaća, svima je obezbeđen domaćinski ručak u režiji prijatelja iz lokalnog udruženja ribolovaca, a organiziaciju će pomoći i preko dvadeset volontera. To su pre svega roditelji juniora kluba domaćina, bivši i sadašnji stariji članovi te zaposleni u kompaniji „Koplas Pro“ koja je i glavni sponzor takmičenja. Organizator ima izuzetnu podršku i osoblja osnovne škole koja upravlja halom i svih angtažovanih lokalnih institucija i službi kojima ovaj popularni „modelarski vašar“ odavno više nije samo obaveza, već i zadovoljstvo.

Od osnivanja takmičenje je orijentisano prema mladima i razvoju, pa se kao i uvek glavni trofeji „Koplas Pro Kup“ dodeljuju najuspešnijim juniorima u zbiru obe discipline. Takođe pored standardnih medalja za najbolje u ukupnom i juniorskom plasmanu u obe discipline, organizator je spremio nagrade i za mlađe juniore (do 12 godina), osnovnoškolce (do 15 godina) i najbolje dame.