JOŠ ČETIRI SVETSKA JUNIORSKA ODLIČJA U NOVOM SADU

Last Updated: 15/10/2017Autor

SAMBO

Srpski sambisti su na večeras završenom Svetskom juniorskom šampionatu u toj borilačkoj veštini, koji je od 12. oktobra u „Spens-u“ okupio 430 takmičara iz 37 zemalja, osvojili pet medalja, srebro i četiri bronze. Vicešampionskom titulom se okitio Stefan Župarić (18), borac novosadskog Sportikusa u kategoriji do 70 kilograma. On je u finalu sa reprezentativcem Gruzije Levanom Gugavom radio 5:5, u dramatičnom, punom preokreta i po mnogo čemu, najuzbudljivijem meču prvenstva, ali su arbitri posle nekoliko konsultacija, pobedu dodelili Gruzinu uz negodovanje publike.

-Gugava je sjajan borac i nije sramota izgubiti od njega ali smatram da sam u jednoj od najboljih borbi na šampionatu više pokazao. Pomešane su mi emocije, išao sam na zlato ali nisam nezadovoljan srebrom, koje su mi arbitri dodelili. Ipak,imam podstrek za buduće izazove- rekao je Župarić.

Bronzane medalje su osvojile Ivana Pavlović (17) iz obrenovačkog sambo kluba Fajter, Milica Lazić (18) iz somborskog kluba Bačka i Jelena Tasić (16) iz novosadske Slavije. Dan ranije, takođe bronzanim odličjem okitio se Nišlija, Aleksa Krstić (20) iz kluba Kinezis, dok su peta mesta zauzeli Mara Pavlović i Svetozar Stojkovac.

-Zadovoljan sam učinkom naših mladih takmičara kojima je ovo prvi nastup na najvećoj sceni- kaže Radosav Marković, selektor reprezentacije Srbije.- Reprezentovalo nas je 24 borca, svi su se sjajno borili i sportski ponašali a osvajanje pet medalja u žestokoj konkurenciji je uspeh.

(Izvor, foto www.novosti.rs)