JOŠ 17 POLAZNIKA ZAVRŠILO KURS “SHUTTLE TIME” PROJEKTA

Last Updated: 11/12/2018Autor

BADMINTON

Mesec dana nakon prvog održan je i drugi ovogodišnji kurs za realizatore “Shuttle Time” projekta. I ovoga puta centralno mesto edukacije bila je Ada Ciganlija gde su u nedelju, 9. decembra 2018, učesnici kursa, kojim je rukovodio Milan Barbir, glavni trener reprezentacija Srbije i sertifikovani trener za obuku u okviru ovog projekta Svetske badminton federacije (BWF), prvo prošli teorijski deo u prostorijama Badminton saveza Srbije, a nakon toga i praktični na terenima Nacionalnog badminton centra.

Na kursu je učestvovalo 17 polaznika iz osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Smedereva, Pančeva, Ćuprije i Inđije, među kojima su bili i predstavnici Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu koji rade na predmetu Elementarne igre. Oni su uzeli učešće u realizaciji kursa za potrebe, kako promocije badmintona tako i povećanja fonda znanja sa kojim se studenti ovog fakultata upoznaju u okviru predmeta Elementarne igre. Takođe, među polaznicima kursa bili su i predstavnici Sportskog saveza Ćuprije.

Inače, ovo je ukupno četvrti, potpuno besplatni, kurs za nastavnike koji organizuje Badminton savez Srbije na teritoriji naše zemlji i to uz ogromnu pomoć i podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Svetske badminton federacije i Evropske badminton konfederacije. Svi polaznici i nedeljnog kursa dobili su školske komplete opreme za badminton koji su, pored priručnika u elektronskoj formi i aplikacije za mobilne telefone, potpuno besplatni.

Inače, primena “Shuttle Time” projekta u Srbiji započeta je 2014. potpisivanjem partnerskog sporazuma između BWF i BASS. Do 2016. se vršila priprema edukativnih materijala i drugih resursa za primenu na teritoriji Republike Srbije (priručnici i planovi za nastavnike na srpskom jeziku, aplikacija za mobilne telefone na srpskom jeziku, obezbeđivanje školskih kompleta i druge opreme za realizaciju nastave). U 2017. se započelo sa realizacijom besplatnih kurseva za obuku nastavnika osnovnih i srednjih škola i sa opremanjem škola specijalizovanim školskim kompletima za nastavu badmitnona (preko 45 nastavnika suspešno savladalo kurs i steklo zvanje sertifikovanog nastavnika “Shuttle Time” projekta, više od 30 škola dobilo školske komplete za realizaciju nastave badmintona).