“JEZERO“ UGOSTILO DEVOJČICE IZ DESET ZEMALJA

Last Updated: 13/08/2017Autor

BADMINTON

Sedmo izdanje Međunarodnog badminton kampa za devojčice do 15 godina, Girls Project – Serbia 2017, održano je od 6. do 11. avgusta u Kragujevcu uz rekordan broj od 35 učesnica iz deset zemalja – Austrije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Hrvatske, Bugarske, Švedske, Danske i Srbije. Kampom je, kao i nekoliko prethodnih godina, rukovodila Debi Linč iz Škotske, koja je uz pomoć svog asistenta Keneta Kjelerupa i podršku mnogobrojnih trenera iz zemalja učesnika Kampa, kroz intenzivne trening sesije prenela bogato međunarodno iskustvo na mlade badmintonke. Ovaj regionalni razvojni projekat Badminton Europe realizovao je Badminton klub Ravens KG, uz podršku Badminton saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Grada Kragujevca, a pod okriljem Evropske badminton federacije (BEC).

Srpski badminton su na Kampu predstavljale Sanja Perić, Anđela Vitman, Nina Bogdanović, Jana Nedeljković, Tina Rakić, Anja Maravić, Čarna Mihajlović, Natalija Boharević i Miona Filipović i treneri Marija Bulatović, Milica Uskoković i Andreja Todorović.

“Ovim Kampom smo pomerili granice u svim aspektima organizacije, a u godini kada slavimo 15 godina igranja badmintona u Kragujevcu mislim da smo na dobrom putu da dosegnemo nivo velikih međunarodnih sportskih događaja. Uprkos tropskim vrućinama uspeli smo da okupimo rekordan broj učesnica, koje su bile smeštene u najboljim hotelima u Kragujevcu i treniraju u najboljoj sali u region – Sportskom centru “jezero”. Veoma smo srećni što sve okupljene igračice iskoristile priliku da napreduju i ostvare nove kontakte i prijateljstva. Verujemo da ovakvi projekti u saradnji sa Evropskom badminton konfederacijom i Badminton savezom Srbije značajno doprinose razvoju badmintona u Srbiji i regionu, masovnosti u našem sportu i pozitivnoj slici koju iz Srbije šaljemo u svet”, rekao je prvi čovel BK Ravens KG Andreja Todorović, ujedno menadžer projekta.

Inače, pored brojjnih društvenih aktivnosti, ove godine učesnice Kampa su imale i predavanje o dijabetesu i načinima za prevenciju kroz aktivno bavljenje sportom i zdravu ishranu uz podršku kompanije “Wiener Stadtische” kroz projekat “Sportom protiv dijabetesa”. Organizaciju Kampa podržali su i “Tomex catering”, “Prizma” Kragujevac, “Stefan” Arilje, Štamparija “Idea” i Vinarija „Stari hrast“.