JELENA ARUNOVIĆ O KAMPU SSS: OČEKUJEM DA SENIORKE PODRŽE JUNIORKE

Last Updated: 12/04/2018Autor

STRELJAŠTVO

U smiraj domaće sezone vazdušnim oružjem srpski strelci se uveliko pripremaju za takmičenja malokalibarskom puškom i pištoljem. Desetak  juniorki koje gađaju pištoljem su pripreme za novu sezonu malim kalibrom počele prošle nedelje, na jednom od kampova koje Streljački savez Srbije organizuje  pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. ukovodilac kampa bila je Jelena Arunović, selektor za pištolj u stručnom štabu reprezentacije, koja govoreći o kampu kaže:

–Kamp perspektivnih strelaca SSS za takmičarke pištoljem održan je u Beogradu na strelištu Careva ćuprija. Devojčice su radile malokalibarskim pištoljem, po programu koji sam predložila, a pod stručnim nadzorom trenera Jasne Šekarić i Slavice Tucović. Priključila se i Aleksandra Ristović, naša reprezentativka, inače profesor fizičkog vaspitanja i sporta.  Vodila je zagrevanje i istezanje i održala par predavanja o značaju fizičke pripreme u streljačkom sportu.

Jedno od poslednjih ovosezonskih domaćih takmičenja vazdušnim oružjem biće Prvenstvo Srbije za strelce pionirskog, kadetskog i mlađejuniorskoj uzrasta (B program), predstojećeg vikenda.

–Pošto je Kamp došao pre državnog prvenstva u B programu, ovo su bili prvi treninzi malokalibarskim oružjem. Radili smo na tehničkim elementima, vodeći računa da strelce ne preopteretimo i uvedemo u povrede. Svi su dobili preporuke kako da nastave rad po povratku u klubove. Nadam se da će biti još sličnih aktivnosti, jer samo kontinuiranim radom možemo uticati na poboljšanje rezultata u juniorskim kategorijama. U sledećim akcijama očekujem da nam se priključe i naše najbolje pištoljašice, Zorana Arunović i Bobana Momčilović Veličković  i da svojim treninzima daju podršku i primer juniorkama – poručila je Arunovićeva.

Neposredno posle priprema sa juniorkama, Jelena Arunović se, zajedno sa sestrom Zoranom, uputila u Minhen. Zorana Arunović, najbolji srpski ženski strelac 2017, je u Minhenu odradila poslednje pripreme u susret novoj seriji velikih izazova na svetskoj sceni.

–Gotov je i rad u Minhenu, akcija koja prethodi učešću na svetskim kupovima u Čangvonu, Fort Beningu i Minhenu. Trenirale smo u klubu za koji u Bundesligi, nastupa Bobana Momčilović Veličković. Pre dolaska u Nemačku, Zorana je imala period treninga malokalibarskim pištoljem, tako da smo boravak u Minhenu iskoristile za rad na poboljšanju tehnike. Bili su planirani i zajednički treninzi sa reprezentativkama Nemačke, na olimpijskom strelištu, ali smo to otkazali jer je prvi tim otišao na takmičenje u Vroclav – prenosi starija sestra Arunović, rezimirajući učinak u Nemačkoj.

Srpski strelci će na Svetski kup u Čangvonu otputovati 19. aprila. Zorana će do polaska u Južnu

Koreju učestvovati na Memorijalu „Ištvan Poljanac“ u Beogradu, gde će predstojećeg vikenda  vazdušnim pištoljem gađati u pojedinačnoj i miks konkurenciji

–Svetski kup u Čangvonu nam je ove godine značajan i zbog toga što ćemo isprobati strelište na kome će u septembru biti održano Svetsko prvenstvo, na kome će se podeliti prve kvote za Olimpijske igre u Tokiju – zaključila je Jelena Arunović.