IZVANREDAN USPEH U PLOVDIVU – REKORDNIH BROJ MEDALJA ZA SRBIJU

Last Updated: 11/06/2018Autor

PARA-TEKVODNO

Srpska para-tekvondo reprezentacija ostvarila je izvanredan uspeh na Evropskom prvenstvu koje je u nedelju, 10. juna 2018, održano u bugarskom Plovdivu. Naši reprezentativci su osvojili rekordnih 18 medalja, od toga sedam zlatnih, četiri srebrne i sedam bronzanih, i tako bili jedno od glavnih obeležja ovog šampionata. U borbama prvaci Starog kontinenta postali su Dejana Bačko u kategoriji K41 do 49 kg i Jelena Terzić u kategoriji K41 preko 58 kg. Terzićeva je osvojila i srebro u kategoriji K42 preko 58 kg, a pored nje do vicešampionskih titula stigli su i Danijela Jovanović u kategoriji K43 do 49 kg, Bobana Kozić u kategoriji K43 preko 58 kg i Minja Jandrić u kategoriji K43 preko 75 kg. Bronzana odličja u borbama izlili su Slavko Adamov u kategoriji K41 do 61 kg, Violeta Todorov u kategoriji K43 do 49 kg, Marija Mičev u kategoriji K44 do 58 kg i Nikola Spajić u kategoriji K44 do 75 kg.

mef

Dejana Bačko i Zoran Jovanović

Anja Đukić u kategoriji P20 juniorke, Tomislav Ranković u kategoriji P20 juniori, Milica Đorđević u kategoriji P32 seniorka do 30 godina, Marina Dubravac u kategoriji P33 seniorka preko 30 godina i Ognjen Meškov u kategoriji P 31 senior preko 30 godina postali su evropski šampioni u formama u kojima su bronze prigrabili Dušan Marisavljević u kategoriji P20 senior do 30 godina, Ivan Petrovski u kategoriji P20 senior do 30 godina i Aleksandar Ivanović u kategoriji P33 senior preko 30 godina.

Sjajnom učinku srpskog tima u Plovdivu, u kojem je imao podršku i gradskog sekretara za sport i omladinu Zorana Jovanovića, treba dodati i drugo mesto u ekipnoj konkurenciji ženskog tima u borbama i treće mesto u ekipnoj konkurenciji celokupnog tima u borbama.

– Prezadovoljan samo postignutim rezultatima našeg tima u Bugarskoj. Rad i trud takmičara se isplatio i ovog puta. Nećemo stati. Očekuju nas takmičenja u Vašingtonu i naTahitiju, koja su veoma važna u trci za nove bodove na Paraolimpijskoj listi – kazao je kapiten reprezentacije i član Para tekvondo kluba Kobra Nikola Spajić, koji je osvajanjem bronzane medalje u Plovdivu, kao najmlađi senior u svojoj klasi, sa 11.mesta skočio na osmo mesto na Paraolimpijskoj listi i time se jos ozbiljnije uključio u trku za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.