IZABRANO RUKOVODSTVO BADMINTON SAVEZA SRBIJE

Last Updated: 18/12/2016Autor

BADMINTON

Radomir Jovović će i u naredne četiri godine voditi srpski badminton. Na Izbornoj Skupštini Badminton saveza Srbije, održanoj u subotu, 17. decembra 2016, u prostorijama ove organizacije na Adi Ciganliji, Jovović je ubedljivo pobedio protivkandidata Andreju Todorovića. Ovo je ujedno i jedna od najbitnijih odluka Skupštine kojoj su prisustvovali predstavnici svih klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Helianthus (Novi Sad), BK Zmajevi (Kruševac), BK Pančevo, BK Dinamo (Pančevo), BK Banat (Zrenjanin), BK Fanatik (Vršac), BK Ekstaza (Latković), BK Čačak i Petrovački sportski klub (Petrovac na Mlavi), teritorijalnih saveza – Badminton saveza Beograda i Badminton saveza Vojvodine i tri počasna člana.

Prethodno je Skupština usvojila dnevni red, izveštaj o radu Upravnog i Nadzornog odbora između dve sednice, finansijski izveštaj za prethodni i planove za naredni period. Nakon izbora novog-starog predsednika Upravnog odbora BASS na njegov predlog izabrani su članovi ovog organa i to Tamara Koštro, Predrag Vuković i Radomir Kosojević. Novi Nadzorni odbor radiće u sastavu Zoran Stepanović, Novo Bojičić i Aleksandar Marković, dok je za generalnog sekretara izabran Andreja Andrić, po rečima Jovovića pravo ‘’sportsko operativno blago’’, koji je ovu funkciju obavljao od 27. aprila 2015. godine.

Skupština je nakon konstruktivne diskusije usvojila novi Statut i Poslovnik o radu Skupštine, u skladu sa usklađivanjem akata sa novim Zakonom o sportu. Nakon Skupštine u prostorijama BASS glavni trener badminton reprezentacija Srbije i prvi čovek struke Milan Barbir je, u sklopu projekta usavršavanja sportskih stručnjaka, trenerima i reprezentativcima održao stručno predavanje.